Laatste voorronde provinciale popwedstrijd ‘Nu of Nooit’ in Volt

Op zaterdagavond 10 januari 2015 organiseert Stichting Popmuziek Limburg in samenwerking met poppodium Volt de vijfde en tevens laatste voorronde van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit in Sittard. Vijf acts uit de regio strijden om een plek in finale van de provinciale wedstrijd en om de ultieme prijs: dè kans om Nederlands grootste en oudste popfestival Pinkpop te mogen openen. Aan het einde van deze laatste Nu of Nooit voorronde zullen de vijf finalisten bekend worden gemaakt die op zaterdag 21 februari a.s. zullen strijden om de hoofdprijs in Muziekcentrum de Bosuil te Weert. De voorronde in Volt begint om 20:00 uur, tickets zijn voor €7,- verkrijgbaar via www.poppodium-volt.nl.

Programma: Tijdens deze laatste voorronde treden de volgende acts op: Cowboys of the Sky (Rock uit Heerlen), One Wonders (Alternatieve rock uit Sittard), Seymour Sachs (Psychedelische Fuzzrock uit Sittard), SonA (Electro rock uit Buchten) en Throat of Autumn (Alternatieve rock/ metal uit Obbicht). Deuren open: 20:00 uur, Programma: 21:00 uur tot 1:00 uur. Locatie: Volt, Odasingel 88, Sittard.

Nu of Nooit: In november maakte de organisatie de selectie bekend. Uit maar liefst 90 inzendingen uit de hele provincie werd een selectie gekozen van 25 acts, die verspreid over vijf voorrondes in Reuver (The Rock Station), Heerlen (NIEUWE NOR), Venlo (Grenswerk), Maastricht (Muziekgieterij) en Sittard (Volt) zullen strijden om de winst. Tijdens deze laatste voorronde in poppodium Volt zullen de vijf finalisten bekend worden gemaakt die zullen strijden om de hoofdprijs in de provinciale finale op zaterdag 21 februari a.s. in Muziekcentrum de Bosuil te Weert.

Prijzen: Tijdens elke voorronde wordt er een ‘muzikant van de avond’ uitgeroepen die een goed gevulde goodiebag ontvangt met leuke stimuleringsprijzen. Ook wordt er sinds dit jaar een cheque uitgereikt aan de act met de ‘beste song van de avond.’ De vijf finalisten winnen een fotoshoot van een professionele popfotograaf en maken kans op podiumplekken op diverse Limburgse popfestivals. De winnaar van de finale krijgt een podiumplek op o.a. Pinkpop, Bevrijdingsfestival Limburg en DVERS, professionele coaching en technische begeleiding in het voortraject naar het festival en een videoclip. Het eerste album of de eerste single die de act uitbrengt wordt digitaal verspreid op i-Tunes en Spotify.

Voorverkoop: De act die tijdens de voorrondes de meeste kaarten heeft verkocht wint studiotijd t.w.v. €1000,-. Sympathisanten of bekenden van een deelnemer kunnen in de voorverkoop kaartjes kopen met een speciale code om zijn/haar favoriet te steunen. Een ticket voor de voorronde kost €7,- en is verkrijgbaar via www.poppodium-volt.nl. Mits de voorronde niet is uitverkocht is er tijdens het evenement een dagkassa. Meer informatie over de Nu of Nooit is ook te vinden op de website van Stichting popmuziek Limburg: www.spl.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: