Het gratis muziekfestival Live in Hasselt staat ook dit jaar garant voor véél sfeer en steengoede muzikale acts. De klepper op de affiche? Stijn Meuris trapt met Noordkaap het festival op gang op vrijdag 24 mei.

Soms zijn er van die plaatsen die een artiest doen denken: "Hier optreden zou iets speciaals hebben..." En zo gebeurde het dat Stijn Meuris en Lars Van Bambost van Noordkaap met enige gretigheid loerden naar de heraangelegde kanaalkom bij Quartier Bleu, vlakbij het centrum van Hasselt. Het was toeval dat de stad Hasselt dezelfde locatie al in gedachten had voor een toekomstig evenement. 'Great minds think alike', moet je maar denken.

Bovendien is Noordkaap, deels geworteld in Limburg (Stijn woont in Hasselt en Lars werkt er), sinds het voorjaar van '22 weer volop in actie, met meer publiek en meer enthousiasme dan in de glorieuze jaren negentig. Echter, ze hadden nog geen optreden gegeven in de Limburgse hoofdstad tijdens hun uitgebreide reünietournee. Dat moest dus dringend worden rechtgezet.

En dus: Noordkaap, gratis optreden én vanop een drijvend ponton, volgende week vrijdagavond 24 mei. In een unieke setting, met het publiek op de kade en op de glooiende helling tussen de kanaalkom en de Thonissenlaan.

Het voorprogramma om 20 uur wordt verzorgd door LeNoise, ook grotendeels Hasselts, de uitzonderlijk straffe Neil Young-tributeband die eerder Noordkaap heeft ondersteund in de Ancienne Belgique en De Roma, en die net terug is van een reeks clubconcerten in Groot-Brittannië.

Alle informatie over Live in Hasselt vind je via deze link.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over