Gedurende 11 dagen konden het publiek en professionals meedeinen op het ritme van de cinema. Het festival ging vlot van start met de avant-première van de film Serre moi fort van Mathieu Amalric. Mathieu Amalric en Arieh Worthalter vereerden ons met hun aanwezigheid op de Openingsceremonie. Het BRIFF verwelkomde eveneens Benoît Delépine voor een uitzonderlijke retrospectieve, samen met Samuel Benchetrit, Bouli Lanners, Michel Franco en een hele generatie andere, Belgische regisseurs en regisseuses.

De vierde editie van het Brussels International Film Festival sluit af...

De World Soundtrack Academy maakt een nieuwe reeks genomineerden bekend voor de prestigieuze World Soundtrack Awards 2021: Nainita Desai en Natalie Holt rijgen de nominaties aan elkaar, en Gavin Brivik en Amelia Warner, geen vreemden bij de WSA, keren dit jaar terug in de competitie als mogelijke winnaars van respectievelijk de Discovery of the Year en Public Choice Award. Daarmee zijn alle genomineerden voor de WSA2021 gekend.

Na de bekendmaking...

DEALER, de debuutfilm van Jeroen Perceval, is geselecteerd voor het prestigieuze Amerikaanse Fantastic Fest in Austin (23 t.e.m. 30 september 2021) dat meteen ook het grootste genre festival van Noord - Amerika is. Regisseur Jeroen Perceval zal deze wereldpremière bijwonen. Naast Fantastic Fest, kondigt Film Fest Gent ook aan dat DEALER haar Europese première kent op zondag 17 oktober in Gent. DEALER komt uit in de Belgische bioscoop op 10...

Drie jaar deed regisseur Nicolaas Rahoens erover om zijn passieproject ‘Adam & Eva’ te verwezenlijken. Nadien moest er een tour volgen langs de Vlaamse culturele centra. De eerste corona-golf stak daar een stokje voor. Nadien stond de publiekspremière op de eerste wintereditie van Filmfestival Oostende gepland. De tweede corona-golf besliste hier anders over. Nu volgt dan eindelijk de langverwachte vertoningen in de culturele centra na de Belgische Première, nu vrijdag...

Regisseur Hans Herbots (The Serpent, De Behandeling) regisseert "NonExistent" met Natali Broods (Façades, Tabula Rasa, Déjà-Vu) en Wouter Hendrickx (De Infiltrant, Storm Lara) in de hoofdrollen, in een productie van productiehuis Eyeworks Film & TV Drama. De opmerkelijke trailer van deze fictieve film wordt gelanceerd door de Genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst n.a.v. hun campagne rond grensoverschrijdend gedrag. Ontdek de trailer hier!

...

The Walt Disney Company EMEA kondigt Kaiser Karl aan, een dramaserie over de mysterieuze en grootse modeontwerper Karl Lagerfeld. De Star Original zal exclusief op Disney+ te zien zijn. Jan Koeppen, President van The Walt Disney Company EMEA, maakte dit nieuws bekend tijdens een toespraak op het podium van de Lille Dialogues in het kader van het ontwikkelen en produceren van content met Europese productiebedrijven.

De zesdelige serie wordt gefilmd...

Afgelopen weekend gingen opnieuw heel wat Vlaamse producties in première op de FFO Nights, een initiatief van Filmfestival Oostende dat de heropstart van Vlaamse filmsector na de lockdown wil ondersteunen. Headliners waren de wereldpremières van de prestigieuze VRT-reeks Onder Vuur en het langspeeldebuut van Lieven Van Baelen: Rookie. Met een double bill editie van de FFO Nights sluit Filmfestival Oostende de filmzomer af op een positieve noot en blikt het...

Let's get ready to rumble! COOL ABDOUL, de biopic over de 'rise and fall' van de beroemde/beruchte Gentse bokslegende Ismaïl 'Cool' Abdoul, komt op vrijdag 15 oktober 2021 naar de Vlaamse zalen! De film bokst een thuismatch want op de dag van release wordt COOL ABDOUL in première getoond tijdens Film Fest Gent.

Neem er meteen ook al uw agenda bij, want de eerste persvisie voor COOL ABDOUL zal doorgaan...

Vier dagen lang, van woensdag 22 september tot en met zaterdag 25 september, zijn het weer hoogdagen voor de filmliefhebber dankzij de WE LOVE CINEMA DAYS with BNP PARIBAS FORTIS! Een hele zomer lang konden we eindelijk genieten van fantastische films. In de herfst staat er nog meer verwennerij op het programma want we beginnen met maar liefst zestien avant-premières!

In elke deelnemende bioscoop worden alle filmlovers, die...

De 25e Bond-film, waarvoor de spanning lange tijd werd opgebouwd, verrast opnieuw alle fans met een allerlaatste trailer!

SYNOPSIS

Bond heeft zijn actieve dienst achter zich gelaten en geniet van een rustig leven in Jamaica. Zijn rust is echter van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA om hulp komt vragen. De missie om een ontvoerde wetenschapper te redden blijkt veel lastiger te zijn dan verwacht...

De vierde editie van het Brussels International Film Festival gaat van start met Serre moi fort, de nieuwste film van Mathieu Amalric. De film zal worden vertoond tijdens de Openingsceremonie op 1 september om 19u30 in UGC de Brouckère, in aanwezigheid van de regisseur en van acteur Arieh Worthalter. Ook andere prominente gasten zullen het BRIFF met hun aanwezigheid vereren.

Eregast

Benoît Delépine komt even langs voor een retrospectieve op...

Dugs Dagen van Pixar Animation Studios is een serie kortfilms die de humoristische tegenslagen volgt van Dug, de lieve hond uit Disney en Pixar's Up. Elke korte film bevat alledaagse gebeurtenissen die plaatsvinden in de achtertuin van Dug, allemaal door de enthousiaste (en enigszins vervormde) ogen van onze favoriete pratende hond.

Bob Peterson (Monsters, Inc., Finding Nemo), die in de originele versie opnieuw de stem van Doug vertolkt, schreef...

Pagina's