De eerste sneeuw’ en ‘de fanfare van honger en dorst’ zijn stilaan evergreens toegeschreven aan Jan De Wilde, maar in werkelijkheid van de hand van Lieven Tavernier. Jan De Wilde is allicht de bekendste interpreet van Taverniers songs, ware het niet dat een hele rits muzikanten Tavernier coverden: Roland, The Bony King of Nowhere, Gabriel Rios, Stef Kamil Carlens, Thé Lau, Raymond van het Groenewoud et bien d’autres.

Voeg daarbij de tien cd’s die Tavernier zelf maakte, alleen of met een brass band of het...

Radiostation KINK stijgt in de meest recent gepubliceerde luistercijfers over de periode juli-augustus 2020 naar een marktaandeel van 1,3% in de belangrijke doelgroepen 20-49 en 25-54, een nieuw record voor het station. In 10+ blijft het aandeel stabiel op 0,6% . Niet eerder scoorde KINK zo hoog in de metingen.

Met een gemiddelde luistertijd van 4 uur en 20 minuten en zelfs 14 minuten langer in de doelgroep 20-49 is...

Lieven Scheire is zot van insecten. En Peter Berx weet er als entomoloog alles over. Combineer de passie en de kennis van beide heren en je krijgt een boeiend en toegankelijk boek over een van de meest gevarieerde dierengroepen op aarde. 'Insecten' verschijnt op 21 oktober bij Nerdland/Borgerhoff & Lamberigts, maar is vanaf vandaag reeds beschikbaar als pre-order via de webshop van Lieven Scheire. Wie het boek daar...