In 2021 is Dries Bongaerts de eerste officiële "Rooted in Dranouter-artiest" van Muziekcentrum Dranouter. Onder de naam “Rooted in Dranouter” wil Muziekcentrum Dranouter in de toekomst nog meer interessante bands en muzikanten de kans geven om hun muziek verder te ontwikkelen. De "Rooted in Dranouter-artiest" kan onder andere repeteren, creëren en opnemen in de muziekclub in Dranouter. “Als het even meezit, kunnen concertliefhebbers Dries dit voorjaar live aan het werk zien in Muziekcentrum Dranouter”, klinkt het.

“Het idee om een artist in residence uit...

Geen Filmfestival Oostende in januari, maar wel het Gala van de Ensors op 23 januari. Van 18 tot en met 22 januari worden er bovendien al enkele Ensors uitgereikt tijdens de dagelijkse talkshow Cinema Canvas op Canvas via VRT NU. De eerste Ensor in de rij is de Albert Bert Prijs voor Internationale Doorbraak, die zonder dichte concurrentie naar het olijke regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah gaat.

In...

3 actrices willen helpen! Mira Delbaen, Hélène Kamers en Saïn Vantomme lanceren een podcast waarin nieuwe verhalen worden gebracht. Met deze podcast willen ze geld inzamelen voor de podiumkunsten, een sector die zwaar getroffen is door de coronacrisis.

‘Weet ge wat het ook is’, dat is de rode draad doorheen de podcasts, ieder verhaal begint op dezelfde manier met deze 6 woorden. Het unieke aan deze podcasts is dat ieder...