In een ondertussen mooi gerestaureerde en gezellige Roma mogen we vandaag Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing aan het werk zien in hun vierde deel van Belpop Bonanza. Deze heren zullen ons vanavond onderdompelen in de rijke Belgische popgeschiedenis.

Delvaux, een rots in de Belgische journalistiek en Dewit, gekend van Discobar Galaxie en Studio Brussel zijn beide iconen in de Belpop wereld, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen voor deze stand-up rockumentary.

En starten doen ze als een bom. Met de ondertussen gekende intro op...

Amper een paar dagen na de release van haar nieuwste single ‘On va s’aimer’ kwam er bij Patrick Hamilton (producer van Ella Luna) totaal onverwacht een heel mooie mail binnen. Het was Gilbert Montagné blijkbaar niet ontgaan dat zijn nummer waar hij in 1984 een monsterhit mee scoorde, gecovered was door Ella Luna.

‘Ik had natuurlijk wel gehoopt dat Gilbert Montagné mijn versie van zijn nummer op de één of...

Weet u nog waar u zich bevond toen 'De zji' van Ertebrekers voor het eerst de ether in gestuurd werd? Wij wel. On the road, met de offspring in the back en het lief vrolijk naast ons. Plots kreeg de rit naar de cinema een impromptu roadtrip-gevoel, een sentiment dat we later vaker hadden, want 'Otel' – Ertebrekers’ debuutalbum, ook alweer uit 2016 – bleek uitstekend cruisin’ materiaal. Mellow, funky,...