2023 was een jaar vol emoties voor drummer en componiste Anke Verslype. Ze kreeg een baby, zag haar ouders het ouderlijk huis verkopen en moest afscheid nemen van haar oma. Alles leek plotseling anders en toch ook weer niet

Deze gebeurtenissen brachten haar tot diep nadenken over het verleden, het heden en de toekomst. Over familiebanden, de invloed van de plekken waar je opgroeit en de mensen die je vormen. En hoe je uiteindelijk beslist om dat alles los te laten of juist vast te houden. Dit alles resulteerde in een nieuwe plaat met haar jazzcollectief aki: ‘het tij’ dat uitkomt op 6 septemberop W.E.R.F. Records. De albumtitel is treffend, verwijzend naar het water dat verdwijnt en terugkeert, net zoals het komen en gaan van verleden en toekomst.

‘Samen II’ markeert de eerste single van haar nieuwe album, tevens de opener van dit werk. De titel alleen al onthult het thema van verbondenheid die ze met iemand kan voelen, in dit geval met haar dochter. Dit nummer werd geschreven tijdens haar zwangerschap. De muziek ademt een lichte en zomerse sfeer uit, als een warme lentebries om je in onder te dompelen.

Samen met de release van deze single, wordt ook het artwork van het album onthuld. Opnieuw komt het kunstwerk uit de handen van haar zus, Soetkin Verslype, en betreft het een ouder werk. Het schilderij is gebaseerd op een foto van een familietafereel van Anke en haar zussen, spelend in bad toen ze nog kinderen waren.

Luister HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over