De stem uit Londen gaat de bühne op met 'Leven (en lijden) met de Britten'

Al goed 40 jaar verslaat Lia van Bekhoven voor de Vlaamse en Nederlandse media alle ontwikkelingen die zich in Groot-Brittannië afspelen. Door haar herkenbare stem, verzorgde zinnen en boeiende vertelstijl is ze een ware lust voor het oor.

Nu giet van Bekhoven haar kennis en wedervaren in een onderhoudende theatervoorstelling. Ze legt uit hoe ze als correspondent voor Nederlandse en Vlaamse media aan haar verhalen komt, wat het betekent om dagelijks met de Britten samen te leven en wat ze uiteindelijk aanhad op dat tuinfeest in Buckingham Palace.

Wie zich aan een live versie van het boek verwacht, is eraan voor de moeite. Evenmin wordt het een doorslag je van haar verslaggeving als correspondente. Wat u wel zal zien en horen is het verhaal van een Nederlandse vrouw die al meer dan 40 jaar in een land woont dat het hare niet is, en ook nooit werd.

Persoonlijk en professioneel, betrokken en met de nodige afstand, Groot- én Klein-Brittannië

Dit zijn de eerste twee data van 'Leven (en lijden) met de Britten'.
Bestel vanaf vandaag je tickets!
  • 19/03/25 - Arenbergschouwburg, Antwerpen - TICKETS
  • 20/03/25 - De Vooruit, Gent - TICKETS
Meer tourdata volgen binnenkort op www.rumoer.be

HET BEGIN

Toen Lia van Bekhoven zich eind jaren 70 in Londen vestigde kon je nergens filterkoffie krijgen, hadden Britse huizen vloerbedekking in de wc en moest prins Charles nog aan zijn eerste huwelijk beginnen.

Sindsdien versloeg ze, vooral als ‘de stem uit Londen’, alle belangrijke
en minder belangrijke ontwikkelingen die zich in het land afspeelden. Van vredesonderhandelingen in Noord-Ierland tot het fenomeen Boris Johnson, en van de opkomst van Harry Potter tot de dood van prinses Diana.

HET BOEK

Dat leidde in 2022 tot het boek Klein-Brittannië. Daarin schetst van Bekhoven al
een verrassend en veelzijdig portret van het Verenigd Koninkrijk. Ze prijst de Britse humor en cultuur, de openheid en verdraagzaamheid van de Britten, hun vermogen tot zelfrelativering etc.

Tegelijk ergert ze zich aan hun vasthouden aan tradities, hun hang naar het verleden, hoe ze aan politiek doen, de enorme sociale tegenstellingen en de manier waarop Brexit tot stand kwam en het land heeft teruggeworpen tot Klein-Brittannië.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over