Vanaf maandag 17 december baadt Klara in een kerst- en eindejaarssfeer. Op maandag 24 december start een korte nieuwe reeks ‘Op de valreep’ met gasten die terugblikken op het voorbije jaar of vooruitkijken naar 2008. Ook ‘Orlando’ inviteert enkele gasten met speciale herinneringen en verwachtingen op muzikaal gebied. En uiteraard is er eindeloos veel kerst- en nieuwjaarsmuziek om de donkere dagen te verwarmen en te verlichten.

Op de valreep met Kurt Van Eeghem
Rond de laatste dagen van het jaar hangt een bizar sfeertje. Mensen kijken met gemengde gevoelens op het aflopende jaar terug en doen dat zowel voor hun eigen leven betreft als voor de wereld waarin ze leven.

Voor de gasten van Kurt Van Eeghem was 2007 een bewogen jaar. De ene besloot om zijn beroepsleven een nieuwe wending te geven; een andere zet vooral op privé-vlak duidelijke punten en komma’s. En voor de politieke gasten is het allemaal een beetje koffiedik kijken…

Graag willen we van hen te weten komen wat zij vooral zullen onthouden van 2007. Is het de Al Gorefilm en de groeiende aandacht voor de klimaatopwarming? De presidentsverkiezing van Sarkozy en de vruchteloze pogingen om in eigen land een federale regering te vormen? Of zijn het de talrijke misdrijven waarbij de daders steeds driester te werk gaan? Hopelijk herinneren onze gasten zich ook prettige gebeurtenissen zoals het massahuwelijk in Sint-Niklaas of de schitterende sportprestaties van Justine Henin en Kim Gevaert.

Klank- en beeldmateriaal zal hun én ons geheugen opfrissen en dankzij de vernieuwde radiospeler kan iedereen thuis mee luisteren en kijken naar vijf eigenzinnige jaaroverzichten!
Productie: Greet Pernet

‘Op de valreep’ met Kurt Van Eeghem: 24, 26, 27, 28 en 31 december, van 12 tot 13 uur op Klara.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: