Wegens groot succes zullen Damian Marley & Nas naast de uitverkochte show op maandag 11 april in de Amsterdamse Paradiso, een extra concert geven op  dinsdag 12 april. Dit duo heeft onlangs gezamenlijk een plaat (Distant Relatives) en een single (As We Enter) uitgebracht en tourt nu langs de grootste Europese festivals en popzalen. De voorverkoop van dit concert zal zaterdag 29 januari van start gaan.
 
Damian Marley & Nas hebben samen een album uitgebracht ‘Distant Relatives´ voorafgegaan door de single ‘As We Enter’. Momenteel is dit duo aan het touren ter promotie van het album. In juli speelden ze op het North Sea Jazz Festival in Ahoy. Een nieuw bezoek aan Nederlandse bodem is een logisch gevolg van de overweldigende reacties op het optreden in Rotterdam.
 
“ Het album ‘Distant Relatives’ staat voor Afrika. Als we het hebben over distant relatives (verre verwanten) praten we over familie”, aldus Nas. “Vele albums die bedoeld zijn voor goede doelen komen saai over”, zegt Damian. Met dit album gaan de rapper en reggaeartiest ten strijde tegen armoede en racisme in Afrika. Ze spreken met dit album voor degenen die zelf niet hun stem kunnen laten horen. De opbrengsten van dit album gaan naar een gelijknamig project in Afrika waarmee er scholen gebouwd worden in Congo.
 
Damian & Nas wilden geen plaat uitbrengen in hun gebruikelijke stijl. Ze hebben daarom een middenweg gevonden die zich laat omschrijven als een natuurlijke samenkomst van hiphop en reggae. Het album heeft de kenmerkende sound te danken aan de combinatie van een live band en studioproductie. De Afrikaanse live band heeft eerst alle muziek ingespeeld waarna Damian & zijn broer Stephen Marley de eindproductie van de plaat hebben verzorgd.
 
De samenwerking tussen Damian en Nas is tot stand gekomen nadat ze eerder hebben samengewerkt aan het nummer ‘Road to Zion’ van Damian’s plaat ‘Welcome to Jamrock’. Deze twee artiesten hebben afzonderlijk van elkaar een imposant CV opgebouwd. Damian Marley heeft met zijn album en gelijknamige single ‘Welcome to Jamrock’ een grammy gewonnen in de categorie Best Reggae Album en Best Urban/Alternative Performance.

De muziek van Nas staat al jaren garant voor kwaliteitshiphop. Met zijn debuutalbum ‘Illmatic’ heeft hij volgens critici één van de beste hiphopalbums aller tijden uitgebracht. Verschillende albums en hitsingles hierna zorgden er voor dat Nas al jarenlang een relevante speler binnen de hiphopstroming is. Dit gelegenheidsduo  bundelt hun muzikale krachten en talenten in een unieke samenwerking met een geheel eigen sound die zij op 11 april ten gehore zullen brengen in poppodium Paradiso te Amsterdam.
 
Damian Marley & Nas
12 april 2011, 20.30 uur
Paradiso, Amsterdam (NL)
Tickets: www.1stpriority.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: