Met het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische en Paralympische Spelen staat er een rijkgevulde sportzomer klaar. Doe daar onder meer het EK atletiek, het BK en EK wielrennen, de Tour de France Femmes, de Grote Prijs van België Formule 1, de Memorial Van Damme en de Ronde van Spanje bovenop en je krijgt een ongeziene sportzomer. Al deze evenementen kan je de komende maanden live volgen bij VRT op radio, televisie, online en via VRT MAX.

De astronomische zomer begint op 20 juni, maar je zou kunnen zeggen dat de sportzomer al op 7 juni start met het EK atletiek in Rome. Een week later is het al tijd voor het EK voetbal in Duitsland, waarmee we een maand zoet zijn. De Rode Duivels trappen hun toernooi af op 17 juni tegen Slovakije, in de groepsfase wachten ook Roemenië en Oekraïne nog. Alle wedstrijden van Euro 2024 zijn live te bekijken bij Sporza, op tv en met livestream en ook op Radio 1 hoef je van de belangrijkste matchen niets te missen.

Een week voor de Ronde van Frankrijk is er nog het BK wielrennen en op 29 juni is het tijd voor de Grand Départ. Kan Remco Evenepoel zich bij zijn Tour-debuut meteen mengen voor de eindwinst en welke Belgen kunnen zich nog onderscheiden? Ook dit jaar zit je bij Sporza op de eerste rij om de Ronde van Frankrijk te volgen en ook Vive le Vélo en de Sporza Wielermanager komen terug. Meer informatie over de VRT-plannen voor het EK voetbal en de Ronde van Frankrijk volgt eind mei.

Eind juli bereikt de ongeziene sportzomer een hoogtepunt met de start van de Olympische Spelen. Van 26 juli tot 11 augustus kan je de hele dag terecht bij VRT om alle sportieve hoogtepunten live te volgen. Van atletiek over judo tot turnen, van Nafi Thiam over Matthias Casse tot Nina Derwael. Onze verslaggevers zijn van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat op post in en rond Parijs en uiteraard ook in Brussel om al het olympische nieuws te coveren.

Na de Olympische Spelen heeft Parijs even tijd om op adem te komen, maar niet lang: vanaf 28 augustus tot 8 september is de Franse hoofdstad ook gastheer van de Paralympische Spelen. Ook daar kan Sporza uiteraard niet ontbreken en volgen we de prestaties van onze eigen paralympische toppers op de voet op al onze kanalen. Eind juni volgt meer informatie over het rijke VRT-aanbod rond de Olympische en Paralympische Spelen.

Thomas Swannet, hoofdredacteur Sporza: "De sportzomer van 2020 werd door corona een jaartje opgeschoven. In 2021 werd Italië Europees kampioen voetbal, Tadej Pogacar won de Tour en Nina Derwael, Nafi Thiam en de Red Lions bezorgden ons land olympisch goud. Straffe prestaties, maar jammer genoeg wel voor (half)lege tribunes. De beleving die we toen toch wat misten, zal in 2024 helemaal terug zijn. Het wordt een zomer waarin de Rode Duivels ons kunnen verrassen, waarin Remco Evenepoel een gooi doet naar het Tourpodium en waarin het grootste sportevenement ter wereld plaatsvindt op een treinrit van amper anderhalf uur van Brussel. Bij Sporza hebben we ongelooflijk veel goesting in wat komt. Het wordt een sportzomer grand cru die we iedereen in optimale omstandigheden willen laten beleven op al onze kanalen."

Met onder meer ook nog de Grote Prijs van België Formule 1 (26-28 juli), de Tour de France Femmes (12-18 augustus), de Ronde van Spanje (17 augustus - 8 september), de Memorial Van Damme (13-14 september) en het EK wielrennen in Limburg (11-15 september) belooft ook de tweede helft van de zomer hoogstaand te worden.

Image

VRT stoomt zich klaar voor ongeziene sportzomer

Samen met de sporters bereidt VRT zich alvast voor op een ongeziene sportzomer. Zo nemen in het VRT 1-programma Goed gespeeld! elke weekdag vier sportieve duo’s het tegen elkaar op in hun vier verschillende sporttakken. Dat doen ze samen met presentatrice Siska Schoeters en een BV, een Beperkende Vlaming.

Op VRT MAX wagen voormalig wielrenner Bert De Backer en Sporza-gezicht Bavo Mortier zich dan weer aan een reeks snelcursussen bij Belgische toppers. In Bert en Bavo gaan Olympisch leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.

Op VRT CANVAS galoppeert de docureeks Ruiters elke maandag door de internationale arena van de paardensport. Het wereldwijde brandpunt van deze eeuwenoude sport ligt in ons land.

Binnenkort worden nog enkele nieuwe programma's aangekondigd in het kader van de ongeziene sportzomer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over