Op 7 november speelt Alice Toen de 125ste en tevens allerlaatste editie van de beklijvende, hartveroverende monoloog Charlotte. Bovendien neemt deze 90-jarige “grande dame” definitef afscheid van de theaterplanken op 7 november.

Ruim zeven jaar geleden, in september 2007, ging de tragikomische monoloog Charlotte, in regie van Jan Verbist, in première in het Fakkelteater. Wijlen Jan Christiaens Sr. had het stuk op het lijf geschreven van Alice Toen. Het was zijn laatste en liefste stuk. Alice Toen beloofde : ik ga zeker 100 voorstellingen spelen van Charlotte... Maar kijk op 7 november speelt ze de 125ste en tevens allerlaatste editie van deze beklijvende, hartveroverende monoloog. Bovendien neemt deze 90-jarige “grande dame” meteen ook afscheid van de theaterplanken op 7 november. Het Fakkelteater bedankt haar met een galavoorstelling en een feestelijke receptie.

Opname DVD op 5 november

Wie Charlotte nog wil zien, kan voor de allerlaatste keer komen kijken op 5 november in de Rode zaal van het Fakkelteater. Bovendien wordt op woensdag 5 november de voorstelling integraal gefilmd zodat er een DVD kan gemaakt worden van deze schitterende monoloog. Vanaf half december zal deze beschikbaar zijn in de theatershop van het Fakkelteater.

Galavoorstelling Charlotte op 7 november

Alice Toen vierde op 25 juli 2014 haar negentigse verjaardag. Ze werd op 13 september gehuldigd in het Antwerpse stadhuis en op 7 november speelt zij de 125e en tevens de laatste voorstelling van de monoloog Charlotte. De monoloog is een “tour de force” van de negentigjarige Alice Toen. Het Fakkelteater wil haar bedanken voor haar tomeloze energie die ze tentoonstelt in deze voorstelling. Het mooiste cadeau voor Alice is een galavoorstelling met feestelijke receptie in het gezelschap van iedereen die haar een warm hart toedraagt. Het theaterafscheid van Alice…we moeten er nog even aan wennen…

Een beklijvende monoloog

Charlotte, geboren in 1900, heeft haar koffertje gepakt en is klaar om te vertrekken naar een home. Aan de hand van allerlei voorwerpen die ze uit een oude koffer opdiept, vertelt ze haar leven. Een boeiende tekst vol emoties en tragiek, ontroerend door zijn eenvoud en ontwapende humor. Elke gebeurtenis wordt door muziek onderlijnd, muziek uit alle periodes van haar leven, soms gezongen, soms gespeeld. Herkenbaar voor velen, boeiend voor iedereen.

Alice Toen schittert voor de laatste keer als Charlotte op 5 november en 7 november in de Rode Zaal van het Fakkelteater.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Charlotte
Datum: 
5 en 7 november 2014
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over