Rockband Geraldines uit Mechelen speelde zijn eerste shows in 2013. De groep bracht - na enkele EP’s - in 2020 een eerste langspeler uit: NEVER WORRY ALWAYS WORRY. Die plaat leverde goede recensies, airplay bij Studio Brussel en plaatsingen op in Spotify-playlists als Indie Goesting en New Music Friday.

Maar 2020 was ook het jaar van corona. De meeste shows werden geannuleerd en de nummers op NEVER WORRY ALWAYS WORRY kregen amper tijd op een podium. Na een paar schaarse festivalshows en met weinig voeling voor enkele recent gepende nummers, voelde de band in 2021 dat het op was. De stekker ging eruit en de bandleden focusten op andere dingen in het leven.

Maar hoe hard ze ook probeerden, de band definitief achterlaten lukte niet. Na heel wat gepalaver ontstond het idee voor REAL DINGES. Een anagram voor de bandnaam, maar vooral synoniem voor een nieuw elan, met als grootste voorwaarde dat de band vollédig zijn eigen ding zou doen. Zonder rekening te houden met tijdsdruk, studio’s, radiovriendelijkheid, gangbare songstructuren of andere remmingen. Kiezen voor de vriendschap en voor de muziek, heet dat.

Geraldines werkte aan tientallen nummers, kocht opnamemateriaal en gooide eerdere (dure) studio-opnames overboord. Alles deden ze zelf. Het vet sneden ze van de nummers, tot alleen het puurste overbleef. Het resultaat moest muziek zijn waar alle bandleden achter staan en die perfect weergeeft wat Geraldines na elf jaar is. En dat is gelukt: REAL DINGES is een indrukwekkend conceptalbum geworden met bijna twee dozijn uitgebeende creaties. Soms ruw en korter dan gangbaar is in het huidige streamingtijdperk, maar 100% authentiek.

Vandaag lost Geraldines So, het vijfde nummer uit het album. REAL DINGES telt 20 nummers en verschijnt dit najaar op paarse vinyl en op de digitale kanalen via UhmYeahSure Records. Binnenkort wordt een reeks concerten aangekondigd rond de release.

Luister naar So

Geraldines in de pers:

  • “Geraldines bonken op de deur van de alternatieve gitaarscene” - Humo
  • “De luisteraar wordt getrakteerd op een zinderende apotheose, waarbij je moeite moet doen om niet in koor met de bandleden te scanderen: Real! Dinges!” - Dansende Beren

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over