Het debuutalbum uit 2022 werd uitstekend ontvangen en de release-tour en vele andere shows bevestigde absoluut de belofte van de plaat met als toemaatje een mooie support slot bij Strand Of Oaks. Singles als "Sue" en "Sheila" waren regelmatig te horen op Radio 1. Als een warm deken vol emotie en sterke songs brengt deze band gedragen door het kernduo Luc Dufourmont en Wouter Spaens soelaas in goede en kwade dagen en raakt duidelijk vele muziekliefhebbers recht in het hart.

JUNE

JUNE is een lied voor een jong meisje, even oud als RIPTUNES. Ze ligt aan de basis van het ontstaan van de band. June werd zo goed als doof geboren. Haar vader vroeg Luc om een nummer te maken voor zijn kersverse dochter. Dit moest het eerste lied worden dat June zou horen na een eerste operatie. Luc ging zoeken in de muziek van Wouter en na het meisje zelf, zag ook het lied JUNE én Riptunes het levenslicht.

JUNE, een nummer dat levenslust uitstraalt en een positieve boodschap naar de wereld wil brengen: de jeugd heeft de sleutels in handen en maakt zich op voor de fluwelen revolutie. Op naar een betere wereld.
Riptunes neemt de luisteraar mee in een wervelend muzikaal bad vol emoties.

Producer - Pieterjan Maertens (Tamino, Het Zesde Metaal ) - Assistent-producer – James De Graef Closed Session Recording Studio – 2023 - Mastering – Pieter De Wagter

RIPTUNES 2024

Wouter Spaens - Luc Dufourmont - Ruben Vanhoutte (Tamino) - Frans Grapperhaus (Wallace Collection, Broeder Dieleman,Wannes Capelle) - Gunter Callewaert (Waar is Ken ?) - Agnes Fabiola – Guest: James De Graef (Loverman)

Luc Dufourmont kennen we van de legendarische cultband Ugly Papas, IDIOTS, Two Russian Cowboys en talrijke muzikale nevenprojecten. Naast muzikant, performer, presentator kon je hem de laatste jaren ook al aan het werk zien als acteur in enkele Belgische producties (Bevergem, Callboys, Chantal, Cargo e.a.). Voor Knack Focus en de Krant van West-Vlaanderenschreef hij verder een reeks columns.

Wouter Spaens was eveneens actief in IDIOTS. In het verleden speelde hij al studioalbums in voor Bruce Bherman (met o.a. leden van Lambchop, Jack White,… ) in Nashville en Mooneye (Big Enough). Startte in 2022 Studio Piro, een muzikaal project waar ‘Tafels van Vermenigvuldiging’ op muziek wordt gezet, met o.a. Maaike Cafmeyer, Mathias Sercu, Gianni Marzo, Mario Goossens,…

QUOTES OVER HET DEBUUTALBUM
Maaike Cafmeyer: “Wat een plaat!”
Jasper Steverlinck: “Beste nummer die ik dit jaar heb gehoord.”(Sheila)
Luminous Dash: “Meer moet dat niet zijn om gigantisch veel indruk te maken. 'Het is echt wel een plaat om in de late uurtjes te draaien en je over te geven aan al de schoonheid die de heren bij elkaar schreven.”
Timothy Showalter (Strand of Oaks): “Great sound, great songs!”
Gonzo (circus) : ”De ideale tijdsduur om te genieten van een fles wijn en tot rust te komen met deze plaat vol ingetogen schoonheid.”
Nieuwsblad: 'Sfeervol en kwetsbaar laatavondwerk voor fans van Tindersticks of Lambchop.”
Musiczine: “Het debuut van Riptunes loopt over van authenticiteit en eerlijke emoties, met die zachte stem als een warm deken tegen de aankomende winterkou.”
Dansende Beren: “Een heel fijn en goudeerlijk (groei)album van Riptunes dat met elke beluistering nog een tikkeltje warmer aanvoelt. Meer dan aanbevelenswaardig.”
De Cooman Peter(+): “Gebeurt me niet zó vaak meer maar echt aangenaam verrast door Riptunes (mix van Nick Cave, Tindersticks’ Stuart Staples en zelfs wat Velvet Underground).”
Matthew Swanson (Lambchop): ‘“If songwriter Tim Rose were still alive and he took a time machine to meet fellow time traveler Stuart Staples at a dark Belgian bar in the mid 1070’s to hear an obscure chanson singer and discuss heartbreak and former girlfriends over many drinks and cigarettes, I’d imagine the soundtrack to this imaginary movie scene would be capably provided by Riptunes.”
Patrick Smagghe (4AD): “ Riptunes” is zo’n plaat die bij elke luisterbeurt meer blijft plakken, ruwweg te situeren op het kruispunt van robuuste folk en subtiele pop.”

https://www.youtube.com/watch?v=g-69khAtErc

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over