‘Stuck, Stuck’ werd geschreven bij het ontluiken van een zonnige nazomer dag in oktober 2022. Toen De Maeseneer zich afzonderde om zijn debuutplaat gestalte te geven, realiseerde hij zich bij het opnemen van de songs dat er nog iets ontbrak. Turend vanop een Italiaanse berg, starend naar de Mediterraanse kust, schreef hij deze single. Ontgoocheld over wat hij hoorde over zijn ex-vriendin via hun gemeenschappelijke vrienden, overviel hem een machteloos en geïrriteerd gevoel. Terugkijkend op enkele memorabele momenten van hun relatie, besefte hij dat zijn vriendin helemaal was teruggekeerd naar het leven dat ze voor hem kende.

Dat besef is waar ‘Stuck, Stuck’ zijn oorsprong vond. Het uiten van deze gevoelens, die dieper rijken dan de wortels van de hem omringende olijfbomen, sluit dan ook naadloos aan bij de zelfacceptatie en het vertalen van zijn gevoelens naar woorden en klanken, waar het shitfruit allemaal om te doen is. 'Stuck, Stuck' is de tweede single van producer/engineer Michiel De Maeseneer onder zijn pseudoniem shitfruit, waarvan de volledige plaat in oktober uitkomt in eigen beheer op shitfruit records.

Voor de visualisatie ging Michiel in zee met Edouard Outters. Het is de tweede video van een drieluik opgenomen aan de Amalfi-kust. Ze vonden elkaar in Brussel, een stad waar gelijkgezinden elkaar tegen het lijf lopen door bevriende kunstenaars, gemeenschappelijke interesses of simpelweg het goede leven. Dat Michiel zijn doopmeter op haar sterfbed een nummer zong over het eiland Capri waar deze clip werd opgenomen, draagt alleen maar bij aan de connectie die hij voelt met de Zuid-Italiaanse cultuur. Door middel van een vintage Super 8 camera werden de beelden vastgelegd, hetgeen hand in hand gaat met het nostalgische gevoel dat je terughoort in de productie van de song.

Luister HIER
Bekijk de video HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over