Vandaag brengt Twenty One Pilots hun nieuwe album Clancy uit. In aanloop naar het album brachten zij al de tracks 'Overcompensate', 'Next Semester' en 'Backslide' uit. Afgelopen woensdag bracht het duo hun nieuwe single 'The Craving (single version)' uit.

Clancy is het eerste studioalbum dat Twenty One Pilots uitbrengt sinds de release van Scaled And Icy in 2021. Het duo beleefde in 2015 hun wereldwijde doorbraak met het album Blurryface. Hierop staan onder andere de hits ‘Stressed Out’ en ‘Ride’.

Voordat de band Clancy aankondigde, waren zij al een tijdje bezig met het teasen van hun nieuwe album. Zo hebben zij de covers van hun eerder uitgebrachte albums een rode sticker gegeven en hebben zij in verschillende steden over de hele wereld cryptische posters opgehangen. Clancy zal het laatste hoofdstuk zijn in het verhaal dat Twenty One Pilots in hun afgelopen albums heeft verteld. Het verhaal werd geïntroduceerd in Blurryface en kreeg een vervolg met het album Trench.

Twenty One Pilots heeft een trouwe fan base die al jaren opgaat in het verhaal dat het duo creëert. Om met deze fans het nieuwe album te vieren, heeft er afgelopen woensdag een exclusief luister evenement plaatsgevonden op Fort Pampus. De fans konden toegang tot het evenement winnen op verschillende manieren, waaronder een winactie met 3FM. Eenmaal op het eiland werden de fans verrast met een escape game, geheel in Clancy stijl, die zij moesten oplossen voordat zij toegang kregen om het album te beluisteren.

Op 30 april 2025 staat Twenty One Pilots in een uitverkochte Ziggo Dome met 'The Clancy World Tour'.

LUISTER 'CLANCY'

Tracklist 'Clancy':
1. Overcompensate
2. Next Semester
3. Midwest Indigo
4. Routines In The Night
5. Backslide
6. Vignette
7. The Craving (Jenna’s version)
8. Lavish
9. Navigating
10. Snap Back
11. Oldies Station
12. At The Risk Of Feeling Dumb
13. Paladin Strait

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over