Voorrondes vanaf december 2014, inschrijven reeds mogelijk

Vanaf deze maand start Stichting Popmuziek Limburg met de voorbereidingen van dé provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Muzikanten uit de hele provincie kunnen zich vanaf vandaag gratis inschrijven voor de wedstrijd en meedingen naar de hoofdprijs: het felbegeerde optreden tijdens het prestigieuze Pinkpop festival. De vijf voorrondes van Nu of Nooit vinden vanaf december 2014 plaats in de grootste poppodia verspreid door de hele provincie. De finale zal dit jaar plaatsvinden in Muziekcentrum de Bosuil te Weert.

Nu of Nooit

Nu of Nooit is al jaren dé contest voor Limburgse popmuzikanten met als hoofdprijs een speelplek op het festival Pinkpop. Bands, hiphop formaties en singer-songwriters kunnen zich vanaf vandaag tot uiterlijk 21 november a.s. inschrijven voor Nu of Nooit 2015. Uit deze inschrijvingen wordt een selectie gemaakt van 25 deelnemers. Deze zullen in vijf voorrondes spelen om een finaleplaats. De uiteindelijke zes finalisten strijden op zaterdag 21 februari 2015 in de Bosuil te Weert om dat felbegeerde plekje op de 46ste editie van Pinkpop. Vijf finalisten worden gekozen door een professionele jury.

Voorrondes en finale vroeger in seizoen

Stichting Popmuziek Limburg (SPL) heeft ervoor gekozen om de planning van de wedstrijd aan te passen en de voorrondes en de finale eerder te laten plaatsvinden. De verwachting is dat SPL de volgende editie van de wedstrijd nog eerder zal plannen zodat de voorrondes en de finale zelf al zullen plaatsvinden in november en december van 2015. Zo hoopt de organisatie het coachingsproces van de deelnemers te kunnen verlengen en de voorbereidingstijd voor Pinkpop en het daaropvolgende festivalseizoen te kunnen uitbreiden. Uiteindelijk moet deze aanpassing vooral de deelnemers ten goede komen.

Planning

  • Inschrijfperiode - maandag 22 september t/m vrijdag 21 november 2014
  • Voorronde 1 - zaterdag 20 december 2014 - ECI Cultuurfabriek, Roermond
  • Voorronde 2 - vrijdag 2 januari 2015 - Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen
  • Voorronde 3 - zaterdag 3 januari 2015 - Grenswerk, Venlo
  • Voorronde 4 - vrijdag 9 januari 2015 - Poppodium Volt, Sittard
  • Voorronde 5 - zaterdag 10 januari 2015 - Muziekgieterij, Maastricht
  • Finale - zaterdag 21 februari 2015 - Muziekcentrum de Bosuil, Weert

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Stichting Popmuziek Limburg: www.spl.nl. Demo’s kunnen worden opgestuurd naar SPL, Postbus 203, 6040 AE Roermond. Maar het is ook mogelijk een link naar de muziek online door te geven. Voor beide opties geldt: minimaal 2 eigen tracks.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over