Met onze 30ste verjaardag in het achterhoofd, mag het allemaal gerust iets meer zijn, toch? Veel meer zelfs!

Groots openingsfeest met Radio Soulwax!

Traditioneel opent Pukkelpop de dag voor het festival de deuren voor een stomende Boiler Party. We maken er dit jaar een nóg groter feest van met Radio Soulwax! Zij palmen woensdag 19 augustus de volledige Dance Hall in! Wat ze precies in petto hebben, blijft –uiteraard- nog een verrassing maar het wordt sowieso ge-wel-dig!

Alt-J headlinet zaterdag!

De dagtickets zijn allemaal de deur uit en onze combi’s slinken ook zienderogen, maar … wij dikken de affiche toch nog even verder aan, if you don’t mind. Op zaterdag 22 augustus komt headliner Alt-J erbij. Tussen hun Pukkelpopdebuut in de Castello in 2012 en de terugkeer naar de weide in Kiewit liggen drie jaren, twee albums en uitverkochte concerten in de AB en Vorst Nationaal. Kleuren buiten de lijntjes voor gevorderden. “200% Pukkelpop!” roept Chokri dan.

Experimenteren met Mauro & Meuris!

Voor nog meer experiment en creatief buiten de lijntjes kleuren, hebben we Mauro en Meuris ingeschakeld. Chokri gaf hun carte blanche en zij selecteerden de artiesten.

Op vrijdag 21 augustus is Mauro Pawlowski selector van dienst met een zorgvuldig uitgekozen dagje waanzin in de Wablief?! Met Goat, Fat White Family, Acid Arab, The Soft Moon, Gazelle Twin, The Germans, Meteor Musik en Hate & Merda bevestigt hij zijn eigenzinnige smaak. Eerder lieten we al weten dat hij zaterdag een exclusieve reünieshow met Evil Superstars speelt.

Ook Stijn Meuris mag zich een hele dag selector noemen en doet dat in een feestelijke tricolore. Resultaat?

Op zaterdag een erg gevarieerde Belgische affiche: Dez Mona, Raketkanon, Douglas Firs, Condor Gruppe, Dead Souls, Toxic Shock, Statue en – uiteraard – Meuris zelf.

Sire, wij geven U: Belgen

En ja hoor, Sire, hier zijn (nog meer van) uw Belgische onderdanen: Alice On The Roof, Beauhause, Billie, Bony King, Brutus, De Nieuwe Lichting: I Will, I Swear - St. Grandson – Zinger, Faisal, Go March, King Hiss, LTGL, Michael Midnight, Mountain Bike, Nadiem Shah, Pomrad, Safi & Spreej, STUFF., Team William, The Neon Judgement, The Sha-La-Lee's, TLP,Tout Va Bien, Vuurwerk, Your Highness and Zornik. Er worden de komende weken nog meer Belgische bands aangekondigd.

En verder investeren wij ook graag in de toekomst van de muziek met deze beloftevolle bands: The Dear Hunter, Residual Kid en Rhodes.

Tickets

Er zijn enkel nog combi tickets verkrijgbaar. Het lijkt erop dat de festivalgangers best niet te lang meer wachten om hun Pukkelpopkaartje aan te schaffen, want ook de combi tickets lopen als een trein.

Tickets zijn beschikbaar via www.pukkelpop.be en www.proximusgoformusic.be. Om frauduleuze praktijken te vermijden, roept de organisatie op om tickets niet via social media te delen.

Pukkelpop 2015 is op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus 2015. Voor alle info over o.a. line-up, tickets en camping: www.pukkelpop.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pukkelpop
Datum: 
20, 21 en 22 augustus 2015
Locatie: 
Kiewit

Reservatie:

Meer over