Het is hem gelukt. Jeroen van der Boom staat terug op 1 in de Nederlandse Mega Top 100 en dat met z'n nieuwe single 'Eén wereld'. Zo pas werd de nieuwe hitlijst bekend gemaakt en na 'Jij bent zo' staat nu ook de opvolger 'Eén wereld' van Jeroen van der Boom op 1 in Nederland.

Overigens, de kans is héél groot dat Jeroen van der Boom straks in Nederland wordt uitgeroepen tot dé ‘zanger van het jaar’. Aanleiding is het indrukwekkende succes van z’n debuutsingle ‘Jij bent zo’. De single is na ‘Blijf bij mij’ van Gerard Joling en wijlen André Hazes de best verkochte single van Nederland het voorbije jaar, althans zo ziet het er toch naar uit. Waarschijnlijk wordt ‘Jij bent zo’ wel bedacht met ‘de single van het jaar’ in Nederland.

Dat ‘Jij bent zo’ en het succes van Jeroen van der Boom géén toevalstreffer is bewijst hij met z’n tweede Nederlandstalige single ‘Een wereld’. “’Een wereld’ is een nieuw liedje, geschreven door Han Kooreneef en geproduced door Edwin van Hoevelaak. Het nummer gaat over één wereld, er bestaat maar één wereld”, zegt Jeroen van der Boom.

“Jeroen van der Boom heeft iets los gemaakt in Vlaanderen en Nederland. Het is duidelijk dat dit soort van gevoelige, stevige nummers enorm geapprecieerd kan worden door een groot deel van de bevolking”, zegt men bij de Belgische platenfirma Universal Music, het label dat de muziek van Jeroen op de markt brengt. “Half januari komen wij in Vlaanderen uit met ‘Eén wereld’ en de kans is heel groot dat Jeroen ook bij ons z’n tweede nummer één hit gaat scoren op rij. Omdat ‘Jij bent zo’ nog in de Top 10 staat genoteerd wachten we dus bewust nog even met de nieuwe single van Jeroen tot de feestdagen voorbij zijn. Na ‘Eén wereld’ volgt in het voorjaar de full-cd van Jeroen” aldus Universal Music.

Op oudejaarsavond kan je op één kijken naar ‘Sterren op oudejaar’. Een van de muzikale sterren is Jeroen van der Boom. Wanneer het programma wordt uitgezonden op tv geniet de zanger van een welverdiende vakantie met z’n vrouw en 2 kinderen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: