In de laatste aflevering van het opsporingsprogramma ‘Faroek’ van dit seizoen, is er een oproep naar getuigen die meer weten over de mysterieuze moord op Yves De Bock. Op 8 april 2014 vinden spelende kinderen het lichaam van de 54-jarige zakenman verstopt onder een hoopje bladeren in een bos in Lot, Beersel. In de uitzending ook aandacht voor de nieuwe tactiek van de zogeheten Irish Travellers en een nieuw spoor in het onderzoek naar de vermiste Hodei Diaz, de jonge Spanjaard die zeven maanden geleden na een nachtje stappen in Antwerpen verdween.

Mysterieuze moord op Yves De Bock

In ‘Faroek’ tonen we bewakingsbeelden waarop Yves De Bock voor het laatst werd gezien, 14 dagen eerder, op 25 maart. Hij brengt die dag een bezoek aan zijn bejaarde moeder die in een rusthuis in Ukkel verblijft. Yves vertrekt van daaruit naar een afspraak in Schaarbeek, maar daar komt hij nooit aan. Ongeveer een week na zijn verdwijning, wordt zijn auto teruggevonden in de Jorezstraat in Anderlecht, halverwege tussen Ukkel en Schaarbeek: “Uit verklaringen weten we dat Yves De Bock altijd zeer strikt zijn afspraken nakwam en nooit zijn gsm uitzette. Maar we hebben geen enkel signaal meer van hem opgevangen. We zoeken dus getuigen die Yves hebben zien vertrekken met zijn Volkswagen Sharan in de richting waar hij naartoe gereden is. Alle eventuele stopplaatsen zijn belangrijk in dit onderzoek”, zegt Frederik Verspeelt, hoofd van de Federale Gerechtelijke politie van Asse.

Irish Travellers hanteren nieuwe aanpak

Er zijn opnieuw opvallend meer bendes van zogeheten ‘Irish Travellers’ actief in Vlaanderen. Dat zijn Ierse klusjesmannen die -vaak ongevraagd- werken uitvoeren aan opritten of daken van huizen en zich vervolgens zelden aan de gemaakte prijsafspraken houden. Nieuw is dat deze bendes nu ook een andere tactiek hanteren. “Ze werken vaker samen illegalen die ze uitbuiten. Bovendien zien we dat er ook regelmatig diefstallen worden gepleegd in de huizen waar ze aan het werk zijn”, legt Guy Dupuis van de Federale politie van Brugge uit. In ‘Faroek’ getuigen onder meer Pierre en Claudine De Vroey: “We moesten 4000 euro betalen om ons dak te laten ontmossen. Maar achteraf bekeken was dat werk zo slecht gedaan dat een ander groepje klusjesmannen voorstelde om het dak te herstellen. Ze hebben het gedeeltelijk opengelegd en vroegen toen 2000 euro om verder te werken. Toen we weigerden om dat te betalen, hebben ze het dak laten open liggen”.

Nieuw spoor in onderzoek naar vermiste Hodei Diaz

Zeven maanden geleden verdween de jonge Spanjaard Hodei Diaz na een nacht stappen in Antwerpen. Het laatste aanknopingspunt dat speurders een tijdlang hadden, waren beelden van een bewakingscamera. Maar er zijn nieuwe getuigen opgedoken die Hodei nog hebben gesproken, na het laatste tijdstip op de beelden. In ‘Faroek’ doen zij hun verhaal.

Verder zijn er onder andere nog oproepen naar getuigen van een gewapende overval op een frituur in Deurne en een diefstal in een video- en fotowinkel.

Faroek woensdag 28 mei 2014 om 22.10 en herhaling op zondag 1 juni 2014 om 13.40 uur op VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over