Bijna twee maanden geleden opende Sergio Herman zijn nieuwe restaurant The Jane in Antwerpen. Na enige fine tuning in een vol restaurant zullen de gasten, naast het heerlijke eten, tevens genieten van voortreffelijk geluid dankzij de luidsprekers van Bowers & Wilkins. Niet alleen de kwaliteit, maar ook de rijke historie van de Britse luidsprekerfabrikant past bij het imago dat Sergio Herman aan The Jane wil geven. Na de A-bar van het vernieuwde Amstel Hotel in Amsterdam, kiest opnieuw een topzaak voor de kwaliteit van Bowers & Wilkins.

Sergio Herman zag in een oude kapel aan de rand van Antwerpen centrum zijn nieuwe project. De grote, volledig gerenoveerde kapel met hoge gewelven is ontzettend sfeervol, maar door de hoogte en harde materialen voeren echo en reflecties de boventoon. Het restaurant telt zo’n tachtig zitplaatsen en de spraakverstaanbaarheid en ambiance zouden een groot probleem vormen als er geen rekening zou worden gehouden met de akoestiek. De topkok koos voor de ervaring, kennis en kwaliteit van Bowers & Wilkins om dit probleem te voorkomen. Met de eerste gasten in het restaurant kon het geluid verder geoptimaliseerd en afgestemd worden. Sergio Herman: “De bijdrage van Bowers & Wilkins heeft al onze verwachtingen overtroffen. Eindelijk voelen we de sound waarvan we hebben gedroomd.”

Bowers & Wilkins sloeg, na de aanpak bij het Amstel Hotel, de handen opnieuw ineen met akoestiek specialist Mutrox, die akoestische metingen deed en oplossingen uitwerkten om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Maar liefst 18 AM-1 luidsprekers zijn relatief hoog in het restaurant gehangen om een goede geluidsspreiding en stereobeleving te garanderen. Dankzij akoestische aanpassingen van Mutrox worden reflecties en galm bij de ‘bron’ aangepakt. Het resultaat is een perfecte verstaanbaarheid aan tafel zonder dat de bijzondere ambiance van de ruimte wordt aangetast. The Jane heeft beneden in de kapel een private dining area. Daar plaatste Bowers & Wilkins haar toplijn van de inbouwreeks, de CI800.

Muziek maakt een groot deel van het dagelijkse leven uit, maar op veel plaatsen wordt er te weinig aandacht besteed aan de kwaliteit van het geluid. Een sector waar alle zintuigen buiten het gehoor geprikkeld worden, is nog te dikwijls de horeca. Voor deze sector heeft Bowers & Wilkins recentelijk de AM-1 toegevoegd. Een esthetisch mooie en eigenzinnige luidspreker die in alle mogelijke afwerkingen te verkrijgen is, maar vooral ook een ideaal en zuiver geluid voortbrengt geschikt als achtergrond geluid, maar ook om meer sfeer te brengen. Wat deze luidspreker extra uniek maakt, is dat hij zowel binnen als buiten uitstekend tot zijn recht komt. Door het ontwerp van de luidspreker past deze gemakkelijk in ieder interieur, maar kan ook onopvallend weggewerkt worden. Juist in de bijzondere kapel waarin The Jane gevestigd is, en welke gerenoveerd werd naar een ontwerp van architect Piet Boon, is het belangrijk dat de harmonie tussen architectuur en interieur niet wordt verstoord.

Een goed en uitgebalanceerd geluid wordt ook in de horeca-sector steeds belangrijker. Mensen zijn steeds meer op zoek naar een totaalbelevenis en dat gaat verder dan enkel lekkere gerechten. Alle zintuigen moeten op de juiste manier geprikkeld of verwend worden. Doordat ook Bowers & Wilkins in alle projecten die totaalbelevenis wil nastreven leverde dit al verschillende prestigeprojecten op in zowel België als Nederland. Zoals in ieder project gaat het voor Bowers & Wilkins om meer dan enkel de installatie van hun geluidsproducten en gaat er in samenwerking met Mutrox een akoestisch onderzoek aan vooraf om het ultieme resultaat na te streven.

Ga naar www.bowers-wilkins.com voor meer informatie over de AM-1 en inbouwreeks. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: