Prince Royce heeft binnen een half jaar internationaal succes behaald. Zijn eerste single heeft in verschillende hitlijsten weken achtereen op nummer 1 gestaan, hij heeft goud ontvangen voor zijn debuutalbum en gaf 10 uitverkochte concerten in Europa. En op 20 november zal deze talentvolle bachatero voor het eerst in Nederland een show geven tijdens het Amsterdam Latin Festival in de Heineken Music Hall.

Prince Royce, geboren als Geoffrey Royce Rojas, heeft binnen een half jaar tijd internationaal succes behaald met zijn versie van Ben E. King’s ‘Stand By Me’, waarin hij bachata combineert met R&B. Er zijn maar weinig jonge talenten die de bachata-scène naar een internationaal niveau kunnen tillen. Nog minder artiesten zijn er die het talent en het charisma hebben om het bachata-genre helemaal eigen te maken.

De zanger is opgegroeid in The Bronx (New York), maar zijn ouders komen uit het land van de bachata: de Dominicaanse Republiek. Prince Royce vertelt dat hij van veel meer soorten muziek houdt: “Ik krijg inspiratie van The Beatles, Michael Jackson en Luis Miguel, maar ook van The Temptations, Juan Luis Guerra en Aventura.”

De zanger heeft voor zijn debuutalbum ‘Prince Royce’, goud ontvangen in de Verenigde Staten en Puerto Rico. Ook is hij recentelijk genomineerd voor een Latin Grammy Award in de categorie ‘Best Contemporary Tropical Album of 2010’. Samen met R&B legende Ben E. King zal Prince Royce een zeer speciale show verzorgen tijdens de Latin Grammy Awards op 11 november in Las Vegas.

Zijn allereerste Europese tour in Spanje en Italië is met tien volledig uitverkochte shows een groot succes te noemen. Momenteel is Prince Royce terug in Amerika voor de promotie van zijn tweede single ‘Corazón sin Cara’, die alweer hoog in de hitlijsten staat.

Aan zijn vele (vrouwelijke) fans is te merken dat hij nu al een grote ster is en de verwachting is, dat hij vele malen groter zal worden! Pleasure en 1stPriority halen dit jonge talent voor het eerst naar Nederland! Op 20 november tijdens het Amsterdam Latin Festival in de Heineken Musical Hall zal hij het podium delen met grote Latin artiesten zoals; La India, Kassav, Kevin Lyttle, Kaysha, Nelson Freitas en Caché Deluxe.
 
Amsterdam Latin Festival
Datum: zaterdag 20 november 2010
Live: Kassav, La India, Prince Royce, Kevin Lyttle, Kaysha, Nelson Freitas, Caché Deluxe
Locatie: Heineken Music Hall
Adres: Arena Boulevard 590
Deuren open: 18.30 uur
Prijs: € 45,- (vvk)
Vip kaarten: € 85 (vvk)

Kaartverkoop via Ticketservice.nl, Free Record Shops en ander bekende voorverkoopadressen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: