Voor L’Oro Nero in Genk en Mémé Gusta in Kortrijk werd het de voorbije dagen nagelbijten. Beide pop-ups werden door de geheime recensenten genomineerd voor sluiting. Die sluiting wordt op dinsdag 26 april 2016 voor één van beiden een feit. Wie moet een punt zetten achter Mijn Pop-uprestaurant 2016?

Om de kandidaten een hart onder de riem te steken en de grootste pijnpunten weg te werken, gaan juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Gert Verhulst langs bij de twee genomineerden en hun buren. In Genk merkt de jury al snel dat de stress bij Myrthe en Giordano zwaar doorweegt en dat hun vriendschap onder spanning staat. In de keuken buigt Sergio zich over de dessertpizza van Giordano, die tot nu toe geen hoogvlieger bleek te zijn. Het resultaat is een licht dessert dat volledig past in het concept van L’Oro Nero.

Gert, Sergio en Sepideh gaan ook bij buren Kommáti even polshoogte nemen. Daar valt vooral de afwezigheid van Amanda op in de zaal. Zij heeft examens voor haar kappersopleiding. Draait de service even goed zonder de gastvrouw of komt de jury er voor een onaangename verrassing te staan?

Na Genk gaat het voor de jury richting Mémé Gusta in Kortrijk, waar Sergio Herman chef Jan enkele tips geeft om zijn stoofvlees nóg beter te maken. Sergio brengt ook een nieuw gerecht aan met zeebaars. Aangezien Jan geen echte kok is, heeft hij het moeilijk om de sterrenchef te volgen. Benieuwd of hij de kostbare tips van Sergio ook in de praktijk zal kunnen omzetten. In de zaal zoeken Gert en Sepideh ondertussen samen met Nele naar een oplossing voor de hoge personeelskost. Dat blijft namelijk een pijnpunt in Mémé Gusta.

Bij buren Chloë en Magali springen Gert en Sepideh binnen voor een proevertje. Vlak voor de komst van de geheime recensenten stelden de zusjes van Strombowli een gloednieuw menu samen, maar tijd om er aangepaste wijnen bij te zoeken had Magali nog niet. En laat dat nu net een kolfje naar de hand van topsommelier Sepideh zijn.

In Jalapeño Loco is er ondertussen geen greintje stress te bespeuren. Miette en Willem gaan al zeker door naar de volgende fase van Mijn Pop-uprestaurant en hun service loopt elke dag beter en beter. Na een snelle rekensom komt Willem tot de conclusie dat hij al meer dan 10.000 taco’s heeft gemaakt. Kan hij dit volhouden tot in de finale?

Wanneer de avond valt en de eliminatie maar enkele uren verwijderd is, besluit Jan om even tijd vrij te maken voor Nele. Hij organiseert een romantisch moment voor hun twee. Wordt dit het laatste moment van Jan en Nele in Kortrijk? En zal de vriendschap van Myrthe en Giordano standhouden als zij hun pop-up mogen openhouden? Voor één van beide duo’s is het verhaal van Mijn Pop-uprestaurant hoe dan ook bijna voorbij…

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: