"Ik vier graag het eind en het begin van momenten uit de levenscyclus. Om het einde van het jaar te vieren deel ik graag met jullie de videoclip voor mijn single Dessiné."

De videoclip voor Dessiné (afkomstig van het laatste album Odyssée) werd geregisseerd door Clément Nourry en opgenomen in de inside-out photo art gallery in Brussel. De clip is geïnspireerd door het oeuvre van Gopal Dagnogo dat in mei te bewonderen was in de galerij.

Dessiné is een gedicht op zang. Woorden vol surrealisme die de euforie van de liefdessituatie perfect beschrijven.

De ritmische gitaar zet een vrolijk tempo, waarop de suave en zonnige stem van Zap Mama zich nestelt; de verlegen fluit probeert zich te nestelen tussen de claves en lichte percussies. Een opwekkende cocktail die overgaat in een zacht Afropees avontuur.

Over Zap Mama

Zap Mama begon een carrière die in 1994 de top van de Billboard Charts in de VS bereikte. Ze heeft samengewerkt met vele artiesten zoals: Erykah Badu, Common, The Roots, Will.I.Am, Sergio Mendez, Al Jareau, Bobby Mc Ferrin, Arno, Hans Zimmer en Tom Cruise (voor de soundtrack van Mission Impossible II).

Het geluid van Zap Mama trekt kenners van Afro, Latin, hiphop, jazz, urban, nu-soul en wereldmuziek aan. De Grammy genomineerde artieste, wiens echte naam Marie Daulne is, is al meer dan 25 jaar een steunpilaar in het wereldmuziekcircuit, met reeds 10 albums op haar naam. Haar laatste release "Odyssée" verscheen op 14 oktober 2022.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over