Met zijn achttien lentes staat Justin Degryse, die nu muziek maakt onder zijn alter ego Aqua Riyaz, aan het begin van een veelbelovende carrière. Dit was ook duidelijk voor de makers van Sing Again, die Justin als finalist van The Voice Kids 2020 opnamen in de indrukwekkende line-up van het populaire VTM-programma. Tussen school en het drukke opnameschema door vond Justin toch nog de tijd om ontzettend veel nieuwe muziek te schrijven. Iets wat vorige week resulteerde in zijn allereerste grote live optreden in de Ancienne Belgique.

“Toen ik hoorde dat ik het voorprogramma van Ise mocht doen in de AB dacht ik even dat ik in een fever-dream zat. Ik zit heel vaak in het midden van de nacht muziek te maken met mijn phone. Om één of andere reden schiet mijn creativiteit altijd in gang na middernacht. Ik vertrek steeds vanuit de muziek, de vocals en de harmonieën, daarna probeer ik de emoties uit de muziek te vertalen naar lyrics. Het zijn echt heel persoonlijke nummers, en om die dan voor het eerst met mensen te kunnen delen in een zaal als de AB… ik durfde het oprecht bijna niet te geloven.”

Met zijn betoverende vocals, dromerige melodieën en aangrijpende teksten is Justin erin geslaagd om de AB muisstil te krijgen. Iedereen was onder de indruk van de diepgang en het talent dat deze jonge artiest te bieden heeft. In het publiek viel ook de aanwezigheid op van Jeroen Swinnen en Ameerah die de krachten bundelen om deze veelbelovende artiest te ondersteunen.

In de halve finale van Sing Again ontdekten we de magie die ontstond tussen Justin en vroegere Hooverphonic frontvrouw Luka. Een eerste kennismaking waar fantastische dingen uit voort zijn gekomen.

“In de halve finale kreeg ik de kans om samen te werken met Luka, er was onmiddellijk een connectie. We begrijpen elkaar heel goed door onze gedeelde ervaring bij The Voice, maar ook op creatief en persoonlijk vlak klikte het meteen. We waren allebei zo enthousiast dat we overwegen om het duet waar we in de halve finale aan gewerkt hebben binnenkort ook uit te brengen.”

Hou de naam Aqua Riyaz goed in de gaten want er staan nog grootse dingen te gebeuren. Bekijk de finale van Sing Again nu vrijdag om 20.40u op VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: