De vierdelige geanimeerde special van Lucasfilm verschijnt op 13 september exclusief op Disney+  

Disney+ heeft de teaser trailer en poster onthuld voor de vierdelige geanimeerde special "LEGO® Star Wars: Rebuild the Galaxy".

De geanimeerde special zet de jarenlange samenwerking tussen Lucasfilm en het Deense speelgoedbedrijf The LEGO Group in de verf.Het is haast niet te geloven dat het vijfentwintig jaar geleden is dat de grensverleggende samenwerking tussen Lucasfilm en The LEGO Group begon,” zegt uitvoerend producent James Waugh. “Gedurende die periode heeft LEGO Star Wars onze fans de unieke kracht gegeven om hun verbeelding de vrije loop te laten en te spelen met de elementen van het sterrenstelsel op elke manier die ze maar kunnen bedenken... en bouwen. Met die speelse geest in ons achterhoofd hebben we ons voorgenomen om het "sterrenstelsel te herbouwen’ als nooit tevoren. Met behulp van de komische genialiteit van DanHernandez en Benji Samit, twee van de meest getalenteerde komedieschrijvers met wie ik al heb mogen samenwerken, hebben we LEGO-sets gemengd en op elkaar afgestemd om Imperial X-fighters, Rebel TIE-Wings en ja, zelfs Darth Jar Jar in beeld te brengen. Deze vierdelige special is een viering van alles wat te maken heeft met Star Wars, LEGO en de ongelooflijke ontdekkingen die alleen kunnen gebeuren als deze twee geweldige merken samenkomen.”

Showrunners en uitvoerend producenten Dan Hernandez en Benji Samit voegen hieraan toe: “De kans om samen te werken met LEGO en Lucasfilm om het sterrenstelsel opnieuw op te bouwen is een droom die uitkomt. We verzamelen al vijfentwintig jaar LEGO Star Wars-sets en we hebben dit project benaderd met het enthousiasme van een fan, door dit verhaal letterlijk blokje per blokje vorm te geven. Voor nieuwe fans zal dit een geweldige manier zijn om de wereld van LEGO Star Wars te ontdekken, en voor levenslange fans zullen er dingen te zien zijn die je nooit voor mogelijk hield.Hernandez en Samit zijn de bedenkers van veelgeprezen animatieprojecten zoals “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem”, “Pokémon Detective Pikachu” en “The Addams Family 2”.

In “LEGO® Star Wars: Rebuild the Galaxy” raakt het hele Star Wars-sterrenstelsel in de war wanneer een gewone nerf herder, Sig Greebling (Gaten Matarazzo), een krachtig artefact opgraaft uit een verborgen Jedi-tempel. Hij belandt op avontuur in een nieuwe, wonderbaarlijk wilde en verwrongen versie van het sterrenstelsel waar de goeden slecht zijn en de slechten goed, en het lot van iedereen afhangt van Sig, de held die alle puzzelstukjes weer in elkaar kan zetten.

De getalenteerde stemmencast bestaat uit Gaten Matarazzo (Sig Greebling), Tony Revolori (Dev Greebling), Bobby Moynihan (Jedi Bob), Marsai Martin (Yesi Scala), Michael Cusack (Servo), Ahmed Best (Darth Jar Jar) en Mark Hamill (Luke Skywalker). Dan Hernandez, Benji Samit, James Waugh, Jacqui Lopez, JoshRimes, Jill Wilfert, Jason Cosler en Keith Malone zijn de uitvoerende producenten. Chris Buckley regisseert en Daniel Cavey & Dan Langlois produceren.

“LEGO® Star Wars: Rebuild the Galaxy” bestaat uit vier delen en gaat op 13 september exclusief op Disney+ in première.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over