Met de tweede aflevering van Wild van Dieren bij VTM wordt duidelijk dat deze nieuwe reeks in stijgende lijn haar publiek weet te bereiken. Vorige zaterdag keken 446.669 Vlamingen naar het dierenprogramma (VVA 18-54, live +4). Deze zaterdag krijgen de kijkers ondertussen al de derde aflevering te zien. Hierin gaat Staf Coppens een stap verder om zijn missie te bereiken, namelijk de snelheid van de snelste vogel ter wereld meten. Ook zijn teamgenoten zijn weer paraat en staan hem bij in zijn zoektocht naar het wilde leven, zowel te land, ter zee, als in de lucht.

TE land: Koen gaat op safari langs de E19
Frank en Koen begeven zich in de derde aflevering op het land. Alternatieve safariman Koen Kohlbacher trekt weer op zoektocht naar wild leven buiten het bos. Deze keer begeeft hij zich naar een plek waar dagelijks duizenden mensen passeren, namelijk de middenberm van de E19. Hoewel wilde dieren vaak liever niet te dicht bij mensen komen, barst het ook hier van het gedierte in vele vormen en soorten. Bioloog-fotograaf Frank Resseler probeert ondertussen een slang voor zijn lens krijgen. Met zijn beelden wil hij zijn voorliefde voor dit wilde dier aan andere mensen doorgeven, of toch tenminste hun angst ervoor doen verdwijnen.

Ter zee: Marlien redt kabeljauw
Mariene biologe Marlien Schaeck zoekt de wilde dieren het liefst in het water. Aan de noordzee toont ze aan dat een ooit zo courante vissoort, meer bepaald de kabeljauw, momenteel op het punt staat uit te sterven. Samen met collega mariene bioloog Jan trekt ze naar een plaats waar gelukkig nog wel heel wat kabeljauw te vinden is, namelijk het windmolenpark.

En in de lucht: Staf trekt naar Spanje voor snelste vogel ter wereld
De snelheid van de slechtvalk in duikvlucht houdt Staf nog steeds in zijn greep. Na de mislukte poging uit de vorige aflevering, wil hij nu nog eens te meer de snelheid kunnen vastleggen van de snelste vogel ter wereld. Na een grondige voorbereiding met duiven en de hulp van een ervaren duivenmelker in Vlaanderen, trekt hij hiervoor naar het buitenland. In Valencia in Spanje bevindt zich namelijk een valkenier die valken leert om enorm hoog te vliegen, en die wellicht dus ook de absolute snelheidsrecordhouder onder de valken weet te vinden.

Wild van dieren vanavond om 19.45 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: