De Haagse band The Indien heeft de KINK Kroonjuweel prijs in ontvangst genomen voor hun single ‘Stay'. Het nummer is het hoogst geëindigde nieuwe nummer in de KINK NL Top 100, de jaarlijkse door de KINK luisteraars samengestelde lijst met de 100 beste Nederlandse alternatieve tracks aller tijden. De band ontving de prijs uit handen van KINK-dj Tim Op het Broek. “Wat vet!”, reageert frontvrouw Rianne Walther. “Dit is echt prachtig. KINK heeft ook echt leuke luisteraars, dus dit is een mooie bekroning”.

In 2021 jaar was de prijs voor Son Mieux en '1992', in 2022 ging de prijs naar Blaudzun voor ‘Real Hero’ en vorig jaar won 'Bells' van Wodan Boys het KINK Kroonjuweel.

‘Stay' is in de KINK NL Top 100 terechtgekomen op de 9e plaats. 'Tumble and Fall' van JOHAN staat net als in 2022 op nummer 1 in KINK NL Top 100. De nummer één van vorig jaar, ‘Palomine' van de band Bettie Serveert, is dit jaar naar de 7e plaats gezakt.

De top 10 van de KINK NL Top 100 ziet er als volgt uit:

01. JOHAN - Tumble and Fall

02. De Staat - Witch Doctor

03. Claw Boys Claw - Rosie

04. The Gathering - Strange Machines

05. Mozes & the Firstborn - Sad Supermarket Song

06. Blaudzun - Promises Of No Man's Land

07. Bettie Serveert - Palomine

08. Urban Dance Squad - Demagogue

09. The Indien - Stay

10. Green Lizard - Autumn

De volledige lijst is traditiegetrouw te horen bij KINK op Koningsdag, zaterdag 27 april.

KINK is in de Randstad te ontvangen op vier frequenties (Utrecht FM 97.3, Noord-Holland FM 98.0 en FM 98.3 en Zuid-Holland FM 97.6) en in heel Nederland via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt.

Naast KINK zijn er ook de themazenders KINK 80's met de beste alternatieve muziek uit de jaren 80, KINK 90's met de beste alternatieve muziek uit de jaren 90 en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over