© Sophie Pulmans

Vorig jaar gingen Nicole & Hugo enigszins verrassend, maar zeker dik verdiend, aan de haal met de Radio 2 Zomerhit-trofee. Volgende week zaterdag weten we wie de bomma en bompa van de Vlaamse showbizz opvolgt en de Radio 2 zomerhit-trofee 2009 in ontvangst mag nemen. Die uitreiking vindt plaats op zaterdag 8 augustus tijdens een muzikaal spektakel op het Sint-Laureinsstrand in Westende.

Het muzikale spektakel mag je gerust groots zien. Ruim 30 artiesten waaronder Belle Perez, Bart Peeters, Stan Van Samang, Natalia, Free Souffriau, Udo, Mama’s Jasje en natuurlijk Nicole & Hugo maken hun opwachting in Westende. Zij worden opgevangen door de Radio 2 Madammen Anja Daems, Ilse Van Hoecke en Cathérine Vandoorne om vervolgens hun grootste hit van het afgelopen jaar op het publiek los te laten.

Radio 2 Zomerhit is natuurlijk veel meer dan alleen een groot muziekfeest. Er worden ook prijzen uitgereikt, zes om exact te zijn. Zo zoekt Radio 2 de doorbraak, het beste lied, de beste clip, de beste performance en de beste kidspop van 2009. De zesde, en ook belangrijkste prijs, is natuurlijk de enige echte Radio 2 Zomerhit award.

Grote winnaar vorig jaar was, naast Nicole & Hugo, zonder enige twijfel Free Souffriau. Zij mocht zich toen de doorbraak van het jaar noemen en ontving bovendien ook de trofee voor beste kidspop. Die laatste had ze natuurlijk te danken aan haar immens populaire alter ego Mega Mindy. Ook dit jaar is Free Souffriau verder van kansloos.

Voor wie er volgend weekend niet bij kan zijn in Westende is er misschien nog goed nieuws. Je kan alles live volgen op de website van Radio 2: www.radio2.be (DV)Westende maakt zich op voor Radio 2 Zomerhit

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: