De één heeft een herinnering aan een gerecht uit zijn jeugd en wil Johans hulp om de smaken uit zijn herinnering te reconstrueren, de ander heeft een specifiek probleem bij het bereiden van een gerecht en wil Johans visie hierover weten, en nog iemand anders is gewoon op zoek naar een nieuwe interpretatie van een bepaald gerecht. Kortom, de meest uiteenlopende gerechten en vragen rolden binnen in de mailbox van Johan.

Uit de vele inzendingen koos de chef uiteindelijk 12 gerechten, die hij speciaal voor de kijkers klaarmaakt. En Johan kóókt niet alleen, hij geeft ook een antwoord op al hun vragen. Een heleboel tips over de bereidingswijze, achtergrondinformatie over de producten, of suggesties van de chef over combinaties en smaken. In A la carte verklapt Johan al zijn keukengeheimen en legt hij elke stap van A tot Z uit, zodat het recept voor iedereen klaar als een klontje is.

A la carte, vanaf 12 februari elke donderdag om 20u40 nieuw op njam! met herhaling op vrijdag om 21u35.

Aflevering 1: Steak met Stroganoffsaus en frietjes (uitzending 12 februari)
In deze aflevering maakt Johan een gerecht op vraag van Joris, een sympathieke hobbykok van 34 uit Zonhoven. Joris herinnert zich de lekkere steak met Stroganoffsaus, die hij vroeger elke zaterdag met zijn ouders ging eten in het lokale restaurantje in Hasselt. Maar sinds het restaurant van chef is veranderd, heeft Joris nooit nog een lekkere steak stroganoff gegeten. Vandaar zijn vraag aan Johan, die dit gerecht met veel plezier voor hem klaarmaakt, uiteraard met het perfect gebakken frietje erbij.

  • Aflevering 2: Roggevleugel in’t zuur (uitzending 19 februari)
  • Aflevering 3: Kipkroketten (uitzending 26 februari)
  • Aflevering 4: Sint-Jacobsvruchten (uitzending 5 maart)
  • Aflevering 5: Bruine Gelatineuze Kalfsfond (uitzending 12 maart)
  • Aflevering 6: Oesters (uitzending 19 maart)
  • Aflevering 7: Karnemelkstampers met gepocheerd ei en papsaus (uitzending 26 maart)
  • Aflevering 8: Kalfszwezeriken (uitzending 2 april)
  • Aflevering 9: Lamsstoverij (uitzending 9 april)
  • Aflevering 10: Kip met currysaus (uitzending 16 april)
  • Aflevering 11: Duif (uitzending 23 april)
  • Aflevering 12: Kalfsblanket (uitzending 30 april)

Over njam!:

Njam! is een platform voor een hele waaier aan kookprojecten, gaande van eigen tv-programma’s, een digitale televisiezender, een website, boeken, samenwerkingen met chefs & tal van andere afgeleiden. Njam! maakt deel uit van het digitale basispakket van Telenet en is te zien op kanaal 20. Voor meer informatie: surf naar www.njam.tv

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over