​De release wordt gevierd tijdens eigen clubavond ‘First Waltz’ in Nijmegen

Na de release van debuut EP 'Latest News' met onder andere de succesvolle single 'Neon’, komt Waltzburg nu met een nieuwe single 'Gotor' met bijhorende eigenzinnige video. Naast het releasen van ‘Gotor’ organiseert de band vandaag ook een eigen clubavond genaamd First Waltz in samenwerking met Doornroosje. Vanavond viert de band in een uitverkochte NDRGRND in Nijmegen de release van de nieuwe single, en nog veel meer.

‘Gotor' zit vol tegenstrijdigheden. Het gaat over het dode spoor waarop een relatie kan zitten. Onder de oppervlakte broeit de wetenschap dat de relatie gedoemd is om te mislukken, maar de durf om in het diepe te springen ontbreekt, omdat het niet hetzelfde zal zijn zonder de ander. Het gaat over een honger die niet te stillen is, over altijd meer en beter willen. Het gaat over terugkijken op een relatie en waarderen wat het was, een nostalgie voordat de relatie daadwerkelijk over is. Toch is de wil er om vrij te breken en los te komen van de ander.

Tijdens een repetitieweek in Frankrijk en te midden van een writers block, bleek het nummer zelf ook op een dood spoor te zitten. “We besloten het even te laten liggen. Maar de avond vorderde en in de juiste setting, terwijl de rest van de band het spel strip-ping-pong uitvond, lukte het me de laatste puzzelstukjes toch bij elkaar te leggen” vertelt zanger Menno Krivokutya.

In de video van Gotor komen al de clichés van een performance video langs. Het resultaat is een absurd circus: we zien een power stance à la Mark Gormley, dinosaurussen, cowboys en vuurwerk/

‘Gotor’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer en iTunes. Bekijk de video van ‘Gotor’ hier:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over