Het kinder- en jeugdkoor Waelrant uit Borgerhout is de winnaar van Cobra’s Classic Battle 2014. Dat maakte juryvoorzitter Frank Deboosere zonet bekend in Vandaag op Radio 1. De jury geeft ook twee speciale vermeldingen aan het gemengd koor De Vedel uit Turnhout en aan het Brussels Chamber Choir. Bekijk het filmpje van de winnaar hier.

Juryleden Frank Deboosere, Noémie Schellens en Thomas Blondelle kozen uit de top tien van populairste koren Waelrant als winnaar van Cobra’s Classic Battle 2014. “Het mooie aan Waelrant is dat jong leert van oud en ook omgekeerd”, aldus de jury. “Ze durven hoog te zingen - wat niet zo evident is met kinderen – en het blijft altijd heel juist. Ze zingen een eenvoudig lied, maar doen dat wel bijzonder goed met een geweldige uitstraling en heel veel enthousiasme.”

Het winnende koor mag met twintig personen naar het laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd, op 20 juni 2014 in de Vlaamse Opera. Waelrant krijgt ook een podium tijdens het BOZAR MUSIC Openingsweekend Viva Voce van 12 tot 14 september 2014, en een video-opname van het ingestuurde lied door Cobra.be.

Over Waelrant

Waelrant is een vzw met zes koren, waaronder drie kinderkoren en een jeugdkoor, onderverdeeld volgens leeftijd. In het filmpje dat Waelrant opstuurde voor Cobra’s Classic Battle, zingen de kinder- en jeugdkoren samen. Marleen De Boo is de drijvende kracht achter Waelrant. Ze dirigeert er de kinderkoren, het jeugdkoor en het kamerkoor.

Speciale vermeldingen

Omwille van de grote verscheidenheid aan koren en de hoge kwaliteit van de ingestuurde filmpjes, wil de jury graag twee speciale vermeldingen geven. Die gaan naar het gemengd koor De Vedel uit Turnhout en het Brussels Chamber Choir. Zij mogen net als de laureaat optreden op Viva Voce, het openingsweekend van Bozar Music in september.

Over Cobra’s Classic Battle

Naar aanleiding van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang focuste de derde editie van Cobra’s Classic Battle op koren. Die moesten uit minstens twaalf personen bestaan en een nieuw filmpje maken voor de wedstrijd. Meer dan 65 koren stuurden een filmpje op. Een maand lang kon iedereen via Cobra.be stemmen op zijn favoriete filmpje. Er werd in totaal meer dan 85.000 keer gestemd.

Cobra’s Classic Battle 2014 is een samenwerking van Cobra.be en Koor & Stem, de Vlaamse koepelorganisatie voor koren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: