De creatieve partners co-bedenker/uitvoerend producent/schrijver/showrunner Justin Marks, co-bedenker/uitvoerend producent/schrijver Rachel Kondo, uitvoerend producent Michaela Clavell, producent/ster Hiroyuki Sanada zijn opnieuw aan boord voor de ontwikk

FX, Hulu en het nalatenschap van James Clavell werken aan de uitbreiding van het veelgeprezen wereldwijde succesdrama "Shōgun", en gaan verder met de ontwikkeling van de saga met twee extra seizoenen van de dramaserie.

De show's creatieve partners, waaronder co-bedenker/uitvoerend producent/schrijver/showrunner Justin Marks, co-bedenker/uitvoerend producent/schrijver Rachel Kondo, uitvoerend producent Michaela Clavell, producent/ster Hiroyuki Sanada zijn aan boord voor ontwikkeling. Timing voor de productie is nog niet vastgesteld, maar er wordt een schrijverskamer samengesteld die deze zomer van start gaat.

In de eerste negen weken is "Shōgun" FX's best bekeken show ooit geworden op basis van het aantal gestreamde uren wereldwijd. Alle 10 afleveringen van het eerste seizoen van "Shōgun", dat eindigde op 23 april, zijn wereldwijd beschikbaar op Disney+ en in de VS op Hulu.

"Shōgun" heeft veel lovende kritieken ontvangen, waaronder:

  • “the best TV show of the year” – Esquire
  • “a genuine masterpiece” – TIME
  • “not only one of the best shows of the year but one of the best shows ever to grace the screen” - Collider
  • “easily one of the best shows of 2024” - Forbes
  • “the best show of the year by some margin” - Polygon
  • “the best series—with the best acting—on TV right now” – The Daily Beast
  • “some of the best performances of the year so far” – Paste
  • “FX’s Shōgun isn’t a remake – it’s a revelation…. a genuine masterpiece” - TIME
  • “Dazzling Shogun is the genuine TV epic you've been waiting for” – USA Today
  • “Majestic…. Thrilling and fascinating….I never wanted to leave this world” – TV Guide

"Shōgun", een originele bewerking van James Clavells bestseller, speelt zich af in Japan in het jaar 1600 aan het begin van een eeuwbepalende burgeroorlog. Producer Hiroyuki Sanada schittert als Lord Yoshii Toranaga die voor zijn leven vecht nu zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem verenigen. Wanneer een mysterieus Europees gestrand schip wordt gevonden in een nabijgelegen vissersdorp, komt de Engelse kapitein, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), met geheimen die Toranaga kunnen helpen de machtsbalans te doen kantelen en de invloed van Blackthorne's eigen vijanden te vernietigen - de jezuïetenpriesters en Portugese kooplieden. De lotsbestemmingen van Toranaga en Blackthorne raken onlosmakelijk verbonden met hun vertaalster, Toda Mariko (Anna Sawai), een mysterieuze christelijke edelvrouw en de laatste van een onteerde familielijn. Terwijl ze haar heer dient in dit beladen politieke landschap, moet Mariko haar nieuwe vriendschap met Blackthorne zien te verzoenen met haar toewijding aan het geloof dat haar gered heeft en haar plicht aan haar overleden vader.

"Shōgun" heeft een veelgeprezen Japanse cast, ongeëvenaard voor een Amerikaanse productie, met onder anderen Tadanobu Asano als Kashigi Yabushige, een beruchte achterbakse en nauwe bondgenoot van Toranaga; Hiroto Kanai als Kashigi Omi, de jonge leider van het vissersdorp waar Blackthorne's schip werd gevonden; Takehiro Hira als Ishido Kazunari, een machtige bureaucraat die Toranaga's grootste rivaal is; Moeka Hoshi als Usami Fuji, een weduwe die een nieuw doel moet vinden te midden van de strijd van haar heer; Tokuma Nishioka als Toda Hiromatsu, Toranaga's vertrouwde generaal en beste vriend; Shinnosuke Abeals Toda Hirokatsu ("Buntaro"), Mariko's jaloerse echtgenoot; Yuki Kura als Yoshii Nagakado, de brutale zoon van Toranaga met een sterk verlangen om zichzelf te bewijzen; Yuka Kouri als Kiku, een courtisane die doorheen Japan bekend staat om haar kunst; en Fumi Nikaido als Ochiba no Kata, de gerespecteerde moeder van de erfgenaam die er alles aan zal doen om een einde te maken aan Toranaga en zijn bedreiging voor de macht van haar zoon.

"Shōgun" is gemaakt voor televisie door Rachel Kondo & Justin Marks. Marks is showrunner en uitvoerend producent naast Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca en Kondo. De serie is geproduceerd door FX Productions.

Disney+ is verkrijgbaar voor €10.99 per maand - zonder verborgen kosten en met de mogelijkheid om op elk moment op te zeggen. Er is voor elk wat wils om naar te kijken, met toevoegingen van nieuwe series, blockbusterfilms en exclusieve Originals gedurende het hele jaar onder de zes merken: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star, met een bibliotheek aan entertainment die alles omvat van documentaires tot veelgeprezen drama en komedie tot klassieke animatie. Klanten kunnen genieten van heel wat content, van het nieuwste seizoen van “The Kardashians” of FX's "The Bear", tot nieuwe lokale originele producties zoals "Cristóbal Balenciaga" en "Becoming Karl Lagerfeld" die op 7 juni in première gaat.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over