In de voorlopig laatste aflevering van Voor hetzelfde geld op woensdag 28 mei wagen Jan Van Looveren en Britt Van Marsenille een gokje met sportwedstrijden. Hoe zit dat goksysteem in elkaar en wat is er wettelijk en wat niet? Britt zoekt verder uit of het klopt dat je geld kan verdienen met bepaalde apps op je smartphone en hoe vlot dat verloopt. En Thomas Vanderveken trekt op zonnebrillenjacht: wat zijn de kwaliteitsverschillen tussen spotgoedkope en duurdere exemplaren?

Volgens de Kansspelcommissie spelen zo’n 600.000 Belgen geregeld op goksites. Jan Van Looveren en Britt van Marsenille proberen wat geld te verdienen door te gokken op sportwedstrijden. In opdracht van hun collega Thomas Vanderveken zoeken ze uit wat er legaal en wat illegaal is, hoe zo’n goksysteem in elkaar zit en dus ook hoe je je kansen op winst kan vergroten. Jan focust zich op de paardenrennen, terwijl Britt haar geluk beproeft bij het wielrennen en de voetbalmatch Anderlecht-Genk. Wie verzamelt uiteindelijk de beste tips en wint de wedstrijd?

Geld verdienen met smartphone

Geld verdienen terwijl je boodschappen doet, het klinkt aantrekkelijk. Britt van Marsenille zoekt uit hoe je geld kan verdienen met je smartphone. Er bestaan namelijk nogal wat apps die je de mogelijkheid geven om een centje bij te verdienen of jouw dure aankoop van je toestel enigszins te recupereren. Britt test een paar van die apps uit. Ze gaat na welke bedrijven er achter die apps zitten en hoe vlot dat verdienen verloopt.

Dure zonnebril beter dan goedkopere?

En verder zoekt Voor hetzelfde geld uit of je een dure zonnebril moet kopen om je ogen goed te beschermen tegen de schadelijke UV-straling. Thomas Vanderveken koopt een partij spotgoedkope zonnebrillen en zoekt uit wat de kwaliteitsverschillen zijn tussen die en de duurdere modellen.

Voor hetzelfde geld: op woensdag om 20.40 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: