Terwijl James Morrison zijn slotakkoord speelt op het hoofdpodium, blikt de organisatie van Tuckerville terug op een geslaagde derde editie van het festival. Tuckerville verwelkomde op het sfeervolle festivalterrein van Het Rutbeek nabij Enschede deze editie 17.500 bezoekers uit de regio Twente en de rest van Nederland. Daarmee was het festival van initiatiefneemster Ilse DeLange voor het eerst uitverkocht en ondanks het wisselvallige weer hebben de bezoekers enorm genoten van het festival.

Tuckerville, een festival voor country en Americana in de breedste zin van het woord, werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd op Het Rutbeek. De wereldberoemde Engelse singer-songwriter James Morrison stond dit jaar als afsluiter op het festival. Ook bracht Eurovisie Songfestivalwinnaar Duncan Laurence een bezoekje aan Tuckerville. Ook deze editie was er weer veel plek op de programmering voor opkomende country-, roots- en Americana-talenten. Zo speelden The Teskey Brothers, die wereldwijd succes oogsten met hun soulvolle nummers, een show in een bomvolle The Creek en waren er mooie intieme sessies bij het kampvuur van onder andere Town of Saints, Steph Grace en Rob Dekay. Ook was er ruimte voor Nederlands countrytalent, zoals de rijzende ster Joe Buck.

'Traditie in Twente'
Initiatiefneemster Ilse DeLange, die zelf de openingsshow verzorgde van het festival, kijkt terug op een geweldige dag. "Ik heb weer enorm genoten van deze derde editie. Er was een perfecte mix in de programmering, met veel muzikaal talent maar ook bekende namen. Ik heb veel stralende gezichten bij de bezoekers gezien en dat maakt me erg blij. Tuckerville is langzaam aan traditie aan het worden in de regio Twente. Ik kan haast niet wachten tot de volgende editie op zaterdag 12 september 2020."

Kleine veranderingen op het terrein
Op de afgelopen editie van Tuckerville waren er kleine wijzigingen op het festival. Zo was er voor het eerst dit jaar een reuzenrad op het strand, konden bezoekers al hun eten en drinken afrekenen met pin bij alle barren en foodtrucks, werd er lokale wijn van TwenteWijn geschonken in de wijnbar en werden alle drankjes voor het eerst geschonken in herbruikbare statiegeldbekers ter bevordering van het milieu.

Tuckerville 2020
Na deze uitverkochte editie is Tuckerville volgend jaar wederom terug, op zaterdag 12 september 2020. Meer informatie over de kaartverkoop voor Tuckerville 2020 volgt in een later stadium.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over