Bittersweet Sixteen, het unieke filmproject van de voltallige familie Verheyen-Willaert, pakt vandaag groots uit met de trailer en de filmposter! Het scenario is van de hand van Anna (15) en is grotendeels geïnspireerd op haar eigen schoolervaringen. Samen met haar ouders Jan en Lien nam ze ook de regie voor haar rekening.

De Vlaamse film van, voor en over tieners is de eerste in zijn soort en belooft alvast het eind van het jaar met een knal(paca) in te zetten! Bekijk de trailer hieronder, en laat je innerlijke tiener volledig wild gaan.

De film kan rekenen op een uitgebreide cast van opkomend fris, jong talent waaronder Yana Steenhout (Lotte), Ninalotte Roose (Astrid), Nell Cattrysse (Kat), Aaron Blommaert (David), Nidal van Rijn (Max), Zion Luts (Tymen), Steffie Mercie (Angel), Stien Edlund (Stefanie), Ayco Weets (Fleur), Maxine Janssens (Eva), Imea Denooze (Alexa), Emma Van Raemdonck (Amber) en Héritier Tipo (Juma). Als ouders herkennen we ervaringsdeskundigen Tine Embrechts (Samantha, mama van Lotte), Joke Devynck (Jo, mama van Astrid) en Leen Dendievel (Veronique, mama van Kat). Het onderwijzend personeel bestaat uit Sven De Ridder (‘De reus’), Isabelle Van Hecke (mw. Troch), en Kürt Rogiers als de schooldirecteur.

Bittersweet Sixteen zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 22 december 2021 in de bioscopenzalen verwacht.

De film wordt geproduceerd door Max Rockatansky NV i.s.m. Banijay Belgium, Kinepolis Film Distribution (KFD), Dutch FilmWorks (DFW) en met de steun van Screen Flanders en de tax shelter van de Federale Regering. Partners zijn Powerplus, Xior Student Housing, Désirée, Trilec, Jet Import, Cardoen, JBC, Stad Antwerpen en Ministerie van Onderwijs.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: