Pickx+, de premium entertainmentzender van Proximus, zal op zaterdag 12 augustus met hun opvallende Pickx+-dubbeldekker deelnemen aan de parade van de Antwerp Pride. Een zeer bewuste deelname aan de kleurrijke en feestelijke optocht doorheen de Antwerpse binnenstad, waarmee de tv-zender hand in hand met de LGBTQIA+-gemeenschap de strijd voor inclusiviteit en gelijkheid onder de aandacht wil brengen. Pickx+ positioneert zich door een divers en inclusief programma-aanbod als progressief. De zender draagt dat ook uit in hun DNA onder het motto ‘Moments That Make Us’. Door deelname aan de Antwerp Pride Parade maakt Pick+ een sterk, openbaar statement en toont de tv-zender dat hun merkwaarden openheid, inclusiviteit en respect geen loze woorden zijn. De parade, inclusief Pickx+-dubbeldekker, vertrekt zaterdag om 14u op de Paardenmarkt in Antwerpen.

Vanaf woensdag 9 augustus 2023 herdenkt de LGBTQIA+-gemeenschap tijdens de Pride-week niet alleen de strijd voor aanvaarding en gelijke rechten die ze de afgelopen jaren voerden, ook schijnen ze de spotlight op de moeilijkheden die ze vandaag nog steeds ondervinden: geweld, discriminatie, vooroordelen,… Tijdens het hoogtepunt van de Antwerp Pride, de parade door de Antwerpse binnenstad op zaterdag 12 augustus 2023, tonen sympathisanten van over de hele wereld hun empathie voor de LGBTQIA+-gemeenschap door mee te stappen, rijden en marcheren in de flamboyante, feestelijke optocht. Wie deze editie trots aansluit, is Pickx+, de premium entertaintmentzender van Proximus. “De overeenstemming in kernwaarden van Pickx+ en Antwerp Pride maakten een deelname voor Pickx+ even logisch als noodzakelijk”, zo zegt Krijn Jonckheere Head of Entertainment van Pickx+:

De Antwerp Pride gaat over veel méér dan een feest. Het is vooral een manier om aandacht te eisen voor de dagelijkse strijd van minderheden. Gelijke rechten, erkenning of gewoon zijn wie je wil zijn. Hoe fantastisch het initiatief ook is, we vinden het jammer dat daar in 2023 nog steeds nood aan is. Bij Pickx+ zijn waarden als respect, gelijkheid en inclusiviteit vanzelfsprekendheden. Onze schermgezichten kiezen we omwille van hun talent. Ze zijn wie ze zijn, ongeacht hun kleur, voorkeuren, geloof … We omarmen iedereen. Het maakt ons en onze mensen uniek.”

“Vandaag serveert Pickx+ zowel in Vlaanderen, Wallonië als online een pak eigen en internationale programma’s. Daarbij dragen we enkele waarden zeer hoog in het vaandel. Respect voor mensen staat daarbij absoluut op nummer 1. Voor eigen programma’s is dat een vereiste in de productie, casting en de inhoudelijke insteken, maar ook in de internationale series of films is het één van de belangrijke selectiecriteria. “

We willen een realistische weerspiegeling brengen van de maatschappij waarin we vandaag leven en een stem geven aan de mensen die er anders géén zouden hebben. Denk bijvoorbeeld aan de LGBTQ-films die je op Pickx+ ziet of ‘Laat!’, het praatprogramma met Evy Gruyaert. Daaraan koppelden we onlangs een thema-avond rond gendergelijkheid en de problemen waar we tegenaan lopen in een maatschappij die vaak toleranter lijkt dan wat ze vandaag de dag in realiteit is.”

“Een praatgast in drag of een gesprek over genderthema’s, graag! Daar kijken we bij Pickx+ niet van op, laat staan dat we ervoor terugdeinzen.”

“Pickx+ staat knalhard voor ‘Moments That Make Us’ en zeker ook voor ‘Moments That Make Us Equal’. Accept and cherish, want daarover gaat het”, vat Krijn Jonckheere samen.

Wie graag mee marcheert met Pickx+ én de gehele Antwerp Pride, kan op zaterdag 12 augustus 2023 afzakken naar Antwerpen. De parade vertrekt om 14u op de Paardenmarkt en eindigt omstreeks 17u op de Cockerillkaai. De Pickx+-dubbeldekker zal je dankzij de opvallende en kleurrijke branding niet kunnen missen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: