Op 19 mei is het zover, de halve finale van het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis zal in Wenen haar thuisland vertegenwoordigen met de hitsingle Walk Along. De single is geproduceerd door Tobias Karlsson en geschreven door Anouk. Het nieuwe gelijknamige album bevat nog tien andere nieuwe tracks die door Anouk werden geschreven en geproduceerd. Het is de tweede keer dat de twee Nederlandse supersterren samen de studio indoken.

Voor het nieuwe album Walk Along werkten Anouk en Trijntje dit keer opnieuw samen met de Zweedse topproducers Tore Johansson en Martin Gjerstad, die meewerkten aan Trijntje's laaste album en Anouk's twee laatste albums. Beide producers zijn het brein achter de internationale successen van onder meer The Cardigans, Tom Jones, Franz Ferdinand en Sophie Ellis Bextor. Met Walk Along etaleert Trijntje haar talenten als pop- en soulzangeres.

In de jaren negentig vierde Trijntje Oosterhuis samen met haar broer Tjeerd grote successen in Nederland. Wat volgde was een uiterst boeiende en veelzijdige solocarrière. Zo stond ze op het podium met grootheden als Queen, Lionel Richie, Marco Borsato (Ik zou het zo weer overdoen) en Herbie Hancock. Legendarisch zijn ook haar twee albums waarop ze samenwerkte met de befaamde songschrijver Burt Bacharach.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: