Prof. Nadjmi – “Ik laat mijn patiënten altijd een liedje zingen tijdens een consultatie.”

Vanaf vandaag, maandag 27 januari, laten acht dokters uit verschillende disciplines opnieuw in hun hoofd en hart kijken in een gloednieuw, zevende seizoen van Topdokters. Allemaal hebben ze een missie waarvoor ze dagelijks hun eigen grenzen verleggen, ook letterlijk. Want dit keer volgt de reeks de dokters zowel tijdens hun werk in België als ver over de landsgrenzen heen. Deze dokters maken elke dag opnieuw het verschil, in binnen- en buitenland. In de eerste aflevering reist MKA-chirurg Prof. Nasser Nadjmi naar zijn geboorteland Iran om er complexe schisisoperaties uit te voeren en consultaties te doen in zijn eigen opleidingscentrum. Samen met zijn studenten en enkele collega’s ziet hij op één dag zo’n 80 kinderen met de aangeboren afwijking. “Je hebt niet zo heel veel tijd, dus ik laat mijn patiënten altijd gewoon een liedje zingen. Daar kan je al heel veel zaken uit opmaken.”

Zelf is Prof. Nadjmi opgegroeid in Teheran. Hij brengt een bezoekje aan zijn ouders, die nog steeds daar wonen: “Omwille van de revolutie en de oorlog had ik niet de mogelijkheid om in Iran geneeskunde te studeren. Op mijn 18 jaar ben ik dan naar Antwerpen vertrokken. De 10 volgende jaren heb ik mijn vader maar één keer gezien en mijn moeder twee keer.”

Prof. Ombelet - “Naar patiënten toe is dit een moeilijk job, want de meerderheid van de mensen moet je altijd slecht nieuws brengen.”

Prof. Willem Ombelet is al 30 jaar gynaecoloog en fertiliteitsspecialist in ZOL Genk. Hij ontwikkelt nieuwe IVF-technieken die hij wil toepassen in rest van de wereld. Hij probeert een vrouw te helpen die al een hele reeks IVF-behandelingen achter de rug heeft.

Dr. De Raes - “De scenario’s die je aantreft zijn soms heftig: mensen die al overleden zijn, maar waarbij de televisie nog aanstaat. Dat maakt de dood plots erg tastbaar.”

Dr. Marijke De Raes is militair arts en werkt als spoedarts in GZA campus Sint-Vincentius in Antwerpen. Dr. De Raes is ’s nachts van wacht op de spoeddienst en stand-by voor dringende MUG-interventies.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over