“Elk nummer heeft zijn eigen karakter. Het is een goed popalbum. Maar erover praten is goedkoop – Ik wil dat iedereen het hoort.” Dat zegt Kooks-frontman Luke Pritchard over hun nieuwe album ‘Konk’. Waarom die titel? Wel, het is de naam van de Londense studio waar het album is opgenomen. ‘The Kooks – Klonk.. het klonk gewoon goed’ verklaarde Pritchard.

Een jaar na hun succesalbum ‘Inside in/inside out’ zijn de jongens dus terug de studio ingekropen om een album op te nemen met een modern, maar warm geluid dat hun roots zou weerklinken. Voor de productie klopte de band weer aan bij Tony Hoffer, die de organisatie van hun debuutalbum eveneens in goede banen leidde. Deze keer wilden ze echter meer inspraak in het gebeuren. Thema’s die op het album voorkomen zijn verlies van geliefden, relaties en sex. “je moet over dingen schrijven die je nauw aan het hart liggen”, zegt Pritchard, “Mensen beschouwen onze muziek als verwerpelijk. Met dit album willen we onze stempel zetten in de hedendaagse cultuur, en ik denk dat we nu de liedjes hebben om dit te doen.”

Op dit moment telt het album nog 16 nummers, dat nog zal worden afgerond op 14. In de tracklist staan titels als ‘'See The Sun', 'Shine On', 'Do You Wanna (Make Love To Me)', 'Disappear', 'Lonely Cat', 'Sway', en 'Stormy Weather'. De release van ‘Konk’ is gepland voor 14 februari ’08.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: