Tame Impala trekt opnieuw de baan op met een nieuw album onder de arm! En het minste wat we daarvan kunnen zeggen, is dat deze vernieuwende, aantrekkelijke en heerlijk verwarrende derde langspeler iedereen kan bekoren!

Opgericht in Perth (Australië) uit de assen van verscheidene bands, is Tame Impala toch vooral het project van Kevin Parker, de bezieler van de groep. Hun eerste EP komt uit in 2008 en het succes is meteen van de partij. Datzelfde jaar nog verzorgt Tame Impala al het voorprogramma voor The Black Keys, Yeasayer en MGMT. Een mooi verhaal neemt vaste vorm aan! Hun debuutplaat ziet het levenslicht in de lente van 2010. 'Innerspeaker' is licht, luchtig en solide, en neemt de luisteraar mee op een groovy en kleurrijke tocht; boordevol gitaargeweld. De critici zijn meteen verkocht en roepen Tame Impala uit tot dé belofte van het moment. En kijk, nu reizen ze de wereld rond, op zoek naar een steeds laaiender publiek, zoals op Rock Werchter in 2011, toen ze zorgden voor een euforisch feest van samenhorigheid. Hun tweede plaat, het sublieme en onrustwekkende 'Lonerism', ligt in de winkels in 2012 en raakt opnieuw de harten van een steeds groter wordende schare fans, wat resulteert in een uitverkochte AB, en een tweede hoogtepunt op Rock Werchter, in 2013.

Na twee albums en onnavolgbare tracks als "Solitude Is Bliss", "Lucidity", "Elephant" en "Feels Like We Only Go Backwards", die stuk voor stuk getuigen van een prachtige creativiteit, waren alle oren gespitst voor een derde hoofdstuk in het boeiende verhaal van de band. En we bleven niet op onze honger zitten, want 2015 is voor hen duidelijk het jaar van de toewijding. 'Currents' klinkt hoorbaar als een band op het hoogtepunt van zijn kunnen. En opnieuw, als enige achter de knoppen in de studio, mixt Kevin Parker als geen ander moderne hiphopproducties met de funk van de jaren '70 en de emotionele pop van de jaren '80, en gidst hij ons doorheen een grandioze psychedelische tocht.

Luttele uren vóór één van de meest langverwachte sets op Pukkelpop 2015, kondigt Tame Impala zijn terugkeer naar de zalen aan, met op het menu een concert in Vorst Nationaal op 30 januari 2016! Nu al dé eerste grote afspraak van volgend jaar. Let it Happen!

De ticketverkoop voor dit concert gaat van start op donderdag 27 augustus om 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tame Impala
Datum: 
Zaterdag 30 januari 2016
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over