© Peter Minnebo

Nu zaterdag 14 februari is het eindelijk zo ver en staat Stan Van Samang in de Lotto Arena in Antwerpen voor z’n eerste grote solo concert. De belangstelling voor de Vlaams-Brabantse singersongwriter is alvast groot want op een handvol kaartjes na is het zo goed als uitverkocht. Voor Stan Van Samang met z’n live band gaat spelen zorgt de Amerikaanse BJ Scott voor een uniek akoestisch optreden als opwarming van een gezellige avond. Tijdens het concert van Stan komt de populaire Nederlandse artieste Ilse DeLange aanwaaien als special guest. Wie geen kaartjes heeft gekocht voor Stan Van Samang in de Lotto Arena kan het concert ook live bekijken in enkele vestigingen van Kinepolis. EXQI Culture zorgt daarmee voor een primeur en brengt Stan Van Samang als allereerste Belgische artiest live en rechtstreeks in HD en multicam in de bioscoopzaal.

Aanstaande zaterdag 14 februari 2009 is het eindelijk zo ver voor de Vlaams-Brabantse singersongwriter Stan Van Samang. Voor het eerst staat Stan Van Samang solo op het podium van de Antwerpse Lotto Arena. De kaartenverkoop voor Stan in de Lotto Arena loopt meer dan bijzonder. Er zijn immers nog maar een handvol tickets beschikbaar en dus is de kans bijzonder groot dat het bordje ‘uitverkocht’ over weinige dagen opgediept mag worden.

Voor Stan Van Samang betekent het eerst grote solo concert in de Antwerpse Lotto Arena bijzonder veel. Dat werd nog eens duidelijk zondagavond toen hij met z’n band en in gezelschap van een select groepje mensen een try-out speelde in Tildonk. “Als je mij vraagt wat er speciaal is aan spelen in de Lotto Arena, dan is dat vooral het gegeven dat het een van de mooiste concertzalen is in ons land. Ik heb daar zelf al fijne concerten gezien en ik vind het super dat er toch wel heel veel belangstelling is om te komen kijken en luisteren naar mijn muziek”, zegt Stan Van Samang. Op de setlist van Stan’s solo concert in de Lotto Arena staan uiteraard nummers uit z’n platina debuut-cd ‘Welcome Home’ maar ook uit ‘Take it from me’, het recent verschenen album van Stan. Het is trouwens de allereerste keer dat Stan nummers met live band zal spelen uit die nieuwe succesvolle cd ‘Take it from me’, goed voor plaats 5 in de het lijstje van best verkopende albums in de Ultratop 50.

BJ Scott in het voorprogramma
Het belooft aanstaande zaterdag een zeer bijzondere avond te worden voor Stan Van Samang in de Lotto Arena. Voor Stan zelf op het podium kruipt met z’n band krijgt het publiek een akoestisch voorprogramma aangeboden van niemand minder dan BJ Scott. Uiteraard is er een band tussen Stan Van Samang en BJ Scott. Beiden schreven bijvoorbeeld het prachtige duet ‘Some of us’ dat terug te vinden is op Stan’s recentste album ‘Take it from me’. “

BJ Scott is al jaren succesvol in de muziekbusiness. De Amerikaanse heeft ook een bijzondere band met ons land. BJ stond al op het podium met o.a. Arno, Zap Mama, The Scabs. Ze bracht 4 succesvolle albums uit, gaf de voorbije jaren meer dan 400 concerten waar er meer dan 300.000 mensen zijn komen naar kijken. BJ Scott stond in 2005 nog in een uitverkochte AB en Olympia in Parijs.

Ilse Delange
Op Valentijn laat Stan Van Samang zich alvast omringen door bijzonder talentvolle singersongwriters. Naast de aanwezigheid van BJ Scott komt ook nog de immens populaire Nederlandse Ilse DeLange, als special guest naar het concert van Stan Van Samang in de Lotto Arena. Beide artiesten hebben elkaar vorige week al een keer ontmoet naar aanleiding van Ilse DeLange’s fandag. “Het was voor mij echt een onvoorstelbaar fijne ervaring. Ik voel dat het tussen Ilse DeLange en mij muzikaal helemaal klikt. Ik vind het geweldig dat Ilse de special guest is in mijn concert, nu zaterdag. Voor mij is dat toch wel een kleine droom die in vervulling gaat” zegt Stan. Tot op heden verkocht Ilse DeLange al meer dan 1.250.000 albums en is ze de trotse bezitter van 2 TMF Awards en 4 Edison Awards. Niet alleen in Nederland is Ilse succesvol, ook bij ons is de zangeres best populair. Haar recente single ‘So Incredible’ is opgepikt door alle radiosations in Vlaanderen en staat in de top 10 van meest gedraaide songs van het moment.

Stunt: Stan Van Samang live in Metropolis
Naast het bijzondere optreden van Stan Van Samang in de Lotto Arena is er nog een stevige stunt waar de zanger mee uitpakt. The Entertainment Group (organisator van Stan’s concert en tevens verantwoordelijk voor z’n management) sloot een exclusieve overeenkomst met het digitale televisienet EXQI Culture en de bioscoopketen Kinepolis: Stan Van Samang wordt immers de eerste Belgische artiest die z’n grootschalige concert live in HD (high definitation) én multicamera in de kinepolis-bioscopen zal worden uitgezonden. Je kan voor slechts € 10 in Kinepolis Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en Oostende gaan kijken naar het concert van Stan Van Samang in de Lotto Arena. De voorstelling start om 20u30. Ook EXQI Culture zal het concert van Stan in het programma-aanbod opnemen.

Info & tickets voor Stan Van Samang – Lotto Arena: www.teleticketservice.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: