De Haagse band Son Mieux heeft met de meest recente single '1992' de eerste KINK KROONJUWEEL prijs gewonnen. Dat is zojuist bekend gemaakt door KINK-dj's Eric Corton en Michiel Veenstra in het programma Vrijdag CorVee, waar Son Mieux nietsvermoedend te gast was voor een live-optreden.

De KINK KROONJUWEEL-prijs wordt toegekend aan het de hoogste nieuwe binnenkomer in de KINKNL Top 100, de jaarlijks door de KINK-luisteraars samengestelde lijst van de 100 beste alternatieve tracks van eigen bodem. De lijst is in zijn geheel op KINK te horen op Koningsdag, dinsdag 27 april.

'1992' van Son Mieux komt in de lijst van dit jaar binnen op de twaalfde plek. Andere jonge binnenkomers zijn 'This Is Happening' van 4B2M op 19, 'Karin Heeft Geen Corona' van Fokko op 43 en 'Shine On' van Orange Skyline op 52.

“De KINKNL Top 100 somt het beste uit vijf decennia Nederlandse alternatieve popmuziek op” aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. "De KINK KROONJUWEEL-prijs is er voor het meest glanzende nieuwe juweel in die schatkamer en die eer is dit jaar terecht voor het uplifting '1992', waarmee Son Mieux laat horen met elke release sterker een eigen sound en kleur toe te voegen aan het Nederlandse muzieklandschap".

De top van de KINKNL Top 100 ziet er als volgt uit:

1 De Staat Witch Doctor
2 Urban Dance Squad Demagogue
3 Gathering Strange Machines
4 Claw Boys Claw Rosie
5 Johan Tumble and Fall
6 Bettie Serveert Palomine
7 Mozes and the Firstborn Sad Supermarket Song
8 Golden Earring Radar Love
9 Blaudzun Promises of No Man's Land
10 Go Back to the Zoo Electric

De volledige lijst is te vinden op kink.nl.

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over