Wanneer bij het programmeren van het Ars Musica festival 2020 de gevolgen van de Covid-19-epidemie voor kunstenaars in al hun omvang duidelijk werden, drong een thematiek onder de noemer Solid·Ars zich op: een festival om musici de kans te geven op te treden en gehoord te worden.

Van 6 tot 27 november zullen ze hun passie voor nieuwe muziek met u delen. Als solist of als duo, trio, kwartet, kwintet, ensemble of orkest zullen ze met veel enthousiasme onbetreden, onverwachte en verrassende klankpaden bewandelen. Deze passionele duik in het hart van de levende muziek samen delen met deze componisten en muzikanten, is hen in alle solidariteit hulde brengen.

EEN TIPJE VAN DE SLUIER...
Op deze editie 2020 mag u de ondoorgrondelijke Rothko Chapel van Morton Feldman door het Brussels Philharmonic Orchestra niet missen, noch de onvergelijkbare boreale stemmen van Maarja Nuut, Linda Oláh en Maja Ratkje. Ook de verrassende vocale poëzie van Anne-James Chaton of de hartverscheurende klanken van het duo NO&RD zullen u meevoeren naar ongekende werelden net als de fascinerende litanie van Gavin Bryars' Jezus' Blood never failed me door het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik, of de intrigerende klanken die Lukas Ligeti bedacht voor de stem van Clara Inglese.

Ontdek het volledige programma vanaf september op arsmusica.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over