Festiviteiten geven meteen de feestelijke aftrap van het 60ste jubileumjaar

Vandaag mocht directeeur Sam Verhoeven het nieuwe theaterseizoen 2015-2016 bij het Fakkelteater voorstellen aan de pers. Ook deze keer kwamen heel wat acteurs en theatermakers vertellen wat ze zouden brengen in het Fakkelteater het komende seizoen. Ze waren allemaal beschikbaar voor een informele babbel met de pers over hun theater-exploten in het Fakkelteater. Maar de échte kers op de taart was de opening van de vernieuwde Rode Zaal in het Fakkelteater. Er werd voor ruim 400 000 Euro geïnvesteerd.

Alweer ruim 70 000 mensen bezochten het Fakkelteater. Daar mikken we opnieuw op voor het volgend seizoen. Het Fakkelteater huisvest meer dan 25 trouwe producenten, en speelt volgend seizoen meer dan 475 voorstellingen verspreid over verschillende locaties. In 2015-2016 zal de Zwarte Zaal voorzien worden van een nieuwe lift voor de mindervalide theaterbezoekers en ook de vestiaire in onze zalen wordt gratis. Bovendien zullen er de komende 5 jaar ook in de Zwarte Zaal flink wat renovatiewerken voorzien worden. Zo zullen onze bezoekers zich extra welkom voelen.

Alle voorstellingen in de nieuwe seizoensbrochure zijn vanaf nu te boeken en tot in het detail op te snorren via de website van www.fakkelteater.be. De kassa in de Reyndersstraat en de theaterkassa blijven natuurlijk ook geopend. Traditiegetrouw presenteert het Fakkelteater enkele eigen producties en in dit jubileumjaar zal het Fakkelteater zich profileren als een heuse theatermaker.

Eerst en vooral blijft de Rode Zaal tijdens de zomermaanden open. In samenwerking met het EWT Theater speelt er vanaf 2 juli de succesverlenging van “Zo mooi, Zo blond”. Deze muzikale komedie speelt zich af in de hete zomer van 1976 op een Vlaamse camping.

Dé jubileumproductie voor 60 jaar Fakkelteater wordt “Een Oscar voor Emily” over een ouder acteurskoppel op de vooravond van de uitreiking van de Oscars. Het Fakkelteater strikte een top-team met Leah Thys, Jo De Meyere en Guillaume Devos in regie van Jan Verbist. Het stuk gaat in première op 27 september 2015, op 3 november start de tour naar maar liefst 60 verschillende theaters en CC’s.

Eind september start het elfde seizoen van “Hotel Vocal”, een populair café-chantant op zondagmiddag met Sam Verhoeven en Daisy Thys als gastheer of gastvrouw van dienst.

In samenwerking met Herman Van Hove start het nieuwe concept “Chansons charmantes” op maandagavond. Van september tot en met mei komen verschillende topartiesten hier het beste van zichzelf geven. En dan is er ook nog elke maand op maandag “Puur!”, een free podium voor jonge, getalenteerde mensen, die hun muzikale ei kwijt willen.

Daarnaast zijn er flink wat opvallende nieuwe gastproducties in het Fakkelteater.

Loge 10 Theaterproducties brengen 3 nieuwe producties; “The Elephant Man”, “Spookverhalen” met een heuse “Durf-rij” en “De Collega’s met een echte topcast. Judas Theaterproducties brengt de nieuwe musicalcreatie “Hélène Fourment” met Anne Mie Gils die een one woman musical neerzet over de tweede vrouw van Rubens. Première op 14 februari 2016. Uitgezonderd Theater brengt de comedy “Het leven zoals het is: de wijkagenten” met topagenten Jo Hens, Peter Van de Velde, Luc Caals, Kader Gurbuz en Peter Bulckaen. Ook Theater Zeemanshuis brengt een uitgebreid programma met maar liefst vijf producties. Tableau nr. 1 brengt de productie “Pingpong – not a game for boys” met Bert Cosemans, Bart Van Avermaet en Bert Verbeke in de hoofdrollen. Paljas Producties brengt op 4,5 en 6 december “Vriendinnen” met Marleen Merckx en Annemarie Picard. Het Prethuis geeft alvast garantie op een vrolijke avond met “dubbeldate”. Natuurlijk wordt “In de Schaduw van Toon” verlengd, deze bijzonder gewaardeerde ode aan Toon Herman is in november te zien. De Proefkonijnen zorgen voor “Storm op zee” met Hans De Munter en Daphne Paelinck. En natuurlijk zijn de Improfeten weer maandelijks op woensdag te bewonderen in de Zwarte Zaal.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Seizoensbrochure 2015-2016 is te verkrijgen aan de kassa van het Fakkelteater en alles is tevens te consulteren op onze website. Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkelteater.be, telefonisch via 070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkelteater, Reyndersstraat 7 te 2000 Antwerpen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: