'Achterna' is de nieuwe single van Ruben Annink. Het nummer is een liedje vol metaforen, maar gaat eigenlijk over het moment waarop je aan anderen vertelt dat het niet goed met je gaat. Ruben pleit er dan ook voor om over je gevoelens te praten en hoopt het taboe dat hierop ligt te doorbreken. Bekijk hier de lyric video van 'Achterna' die ook vandaag is uitgekomen.

Ruben: "De tekst 'Ik kom je achterna' gaat er eigenlijk over dat je in harmonie moet leven met jezelf."

Eerder kwam al de single 'Als Het Eventjes Niet Gaat' uit. Rens Polman maakte samen met Ruben een wandeling waarin hij het verhaal achter de track vertelt. Bekijk hier de video die daarvan is gemaakt. Dit is de eerste van een reeks.

Ruben Annink (1998) is een singer-songwriter die tussen volksmuziek en Nederpop laveert. Met zijn gitaar is hij een moderne troubadour die zijn inspiratie haalt uit de verhalen van mensen om hem heen.

De teksten van Annink schetsen herkenbare situaties voor iedereen en zijn melodieën blijven hangen. Annink begint zijn carrière jaren terug als straatmuzikant in Haarlem. Als hij op zijn 14e een half jaar huisarrest krijgt na een alcoholvergiftiging, besluit hij zich helemaal op zijn muziek te storten. De dan nog jonge Annink verwerkt alles wat hem bezighoudt in muziek en ontwikkelt zijn gitaarspel tot zijn eigen stijl. Annink was eerder te zien in The Voice Kids en De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Eerder deze maand werd aangekondigd dat hij vanaf 24 augustus als deelnemer te zien zal zijn in het nieuwe seizoen van De Beste Zangers.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over