Ter promotie van het “iTunes LP format” was voor de persconferentie van Apple een verrassingsact aangekondigd. De spotlight werd in San Francisco ingevuld door niemand anders dan Norah Jones. Die eer viel mevrouw Jones te beurt omdat haar album “Come Away With Me” één van de eerste platen was die te verkrijgen was in het futuristische iTunes format.

Tijdens deze guestperformance speelde Jones onder andere haar hit “Come Away With Me”, en voor de eerste keer was ook de single “Young Blood” te horen. Een nummer die te beluisteren zal zijn op Jones’ vierde studio album “The Fall”. De tracks voor het nieuwe album zijn opgenomen over een periode van maar liefst twee jaar. Norah zegt met deze tracks iets anders te willen proberen, zo riep ze onder andere de hulp in van Jacquire King (Producer die onder andere samenwerkte met Kings of Leon) en schreef ze de songteksten tezamen met Ryan Adams en haar vaste partner Jesse Harris.

Voor de muziek op het album is ook een geheel nieuwe band samengesteld met onder andere drummers Joey Waronker (R.E.M., Beck) en James Gadson (Bill Withers), keyboardist James Poyser (Erykah Badu, Al Green) en gitaristen Marc Ribot (Tom Waits, Elvis Costello) en Smokey Hormel (Johnny Cash, Joe Strummer). De talenten die beschikbaar waren voor Jones zorgde ervoor dat het nieuwe album iets copleet anders werd dan zijn voorgangers. Zo werden enkele van de nummers voorzien van een geheel ander ritme dan dat wat het grote publiek gewoon is van Norah Jones. Ook speelt Jones op het nieuwe album gevoelig minder op de piano en meer op de gitaar. ”The Fall“ zal dus een zeer gevarieerd en verfrissend werk zijn, om Norah aan het werk te horen op haar nieuwe album is het voor ons echter wachten tot 17 november. Hieronder is alvast de tracklist terug te vinden. (SH)

Tracklist voor “Tha Fall” :

1. Chasing Pirates (Norah Jones)
2. Even Though (Norah Jones/Jesse Harris)
3. Light As a Feather (Norah Jones/Ryan Adams)
4. Young Blood (Norah Jones/Mike Martin)
5. I Wouldn't Need You (Norah Jones)
6. Waiting (Norah Jones)
7. It's Gonna Be (Norah Jones)
8. You've Ruined Me (Norah Jones)
9. Back To Manhattan (Norah Jones)
10. Stuck (Norah Jones/Will Sheff)
11. December (Norah Jones)
12. Tell Yer Mama (Norah Jones/Jesse Harris/Richard Julian)
13. Man Of The Hour (Norah Jones)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: