2010 was een bijzonder jaar voor Jan Smit. Niet alleen op muzikaal vlak was het genieten geblazen met het album ‘Leef’ en de succesvolle ‘Leef Je Uit’ concerttour die Jan Smit op zaterdag 4 december 2010 naar een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen bracht. Muzikaal was het zeker dus een topjaar voor Jan Smit, maar ook privé was het erg bijzonder want Jan werd de trotse papa van een dochter Emma. Speciale gebeurtenissen in het leven zijn vaak de grootste bron van inspiratie en dus kon de geboorte van Emma voor singer-songwriter Jan Smit niet onopgemerkt voorbij gaan. Het resultaat van al het moois dat Jan momenteel overkomt, is vervat in de prachtige, indringende ballade ‘Niemand Zo Trots Als Wij’, een supergevoelig, zuiver liedje waar elke ouder zich kan in herkennen als het om de geboorte van nieuw leven gaat. Niet alleen de tekst is broos en breekbaar, ook de manier waarop Jan ‘Niemand Zo Trots Als Wij’ zingt, is oorstrelend en ontroerend.

Glimmend van trots stelde Jan Smit een paar dagen geleden het nummer ‘Niemand Zo Trots Als Wij’ voor bij zijn platenfirma en die besloot zonder aarzelen het liedje uit te brengen, maar als drieluik. Op vrijdag 7 januari 2011 zal ‘Niemand Zo Trots Als Wij’ digitaal en fysiek in Nederland, maar ook in Vlaanderen verschijnen. Wie Jan’s nieuwe single koopt, wordt meteen ook verwend want er zullen ook maar liefst negen (!!!) nooit eerder verschenen tracks terug te vinden zijn op ‘Niemand Zo Trots Als Wij’. Naast de ballade staat eveneens ‘Mijn Volendam’, een liedje dat geschreven werd door Jan en songwriters/producers Tol & Tol.

Oorspronkelijk werd ‘Mijn Volendam’ gebruikt als intro van de succesvolle Palingsoap. Voor het eerst zal Jan het liedje zelf inzingen en staat het op ‘Niemand Zo Trots Als Wij’. Verder zijn er ook live versie te vinden van songs die zijn opgenomen tijdens Jan’s recente ‘Leef Je Uit’ concerttour. De nieuwe single, de extra live tracks en als klap op de vuurpijl ook opnames die Jan gemaakt heeft voor zijn Engelstalig album, plus een uitgebreide Bryan Adams medley die Jan succesvol bracht tijdens z’n ‘Leef Je Uit’ concerttour, meer dan de moeite waard dus.

Hetzelfde overheersende en emotionele gevoel als bij Jan’s heerlijke single ‘Laura’ kregen we ook toen we ‘Niemand Zo Trots Als Wij’ mochten horen. Een oprechte, pure song die elke ouder en ouder in spé niet onberoerd kan laten. Jan komt trouwens in 2011 regelmatig naar ons land voor promotie maar ook voor concerten. Zo staat Jan op de affiche van Het Schlagerfestival 2011 en kun je hem op vrijdag 1, zaterdag 2, zaterdag 9 en zondag 10 april 2011 in de Ethias Arena in Hasselt tegen het lijf lopen.

Pas binnengelopen bericht: deze namiddag won Jan Smit de Sterren.nl Award voor Beste Videoclip voor zijn single 'Terug in de Tijd'. Helaas was Jan ziek en namen zijn vrienden Nick&Simon de prijs voor hem in ontvangst.

Neem een kijkje op www.jansmit.com voor meer info.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: