© Kristof Meirlaen

De voorbije zomer kon je in het Casino Kursaal van Oostende gaan kijken naar het unieke ritme- en dansspektakel Mayumana en de gloednieuwe show “Mayumana Momentum”. Avond na avond liep de zaal vol met belangstellenden die diep onder de indruk waren van de prachtige voorstelling. Op algemeen verzoek komt Mayumana terug naar ons land. Op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 april 2010 kan je in de Grenslandhallen in Hasselt gaan kijken naar “Mayumana Momentum”. Vanaf vandaag kan u via www.sherpa.be of op 070/34.50.50 uw tickets reserveren. Wees snel want het aantal plaatsen en voorstellingen is beperkt.

In 10 jaar tijd zagen meer dan 5 miljoen mensen Mayumana aan het werk. Ondertussen is het Spaanse gezelschap al toe aan zijn vijfde productie: “Momentum” en die is, in tegenstelling tot de vorige shows, nog spectaculairder, spannender en nog meer doorspekt met humor, muziek en ritme. “Momentum” werd bedacht door de twee stichters van Mayumana: Eylon Nuphar en Boaz Berman, de heren die inspiratie vonden in het thema ‘tijd’.

In samenwerking met Franco Dragone Company en Guiliano Peparini brachten ze een groep zeer diverse, internationale performers samen. Het thema ‘tijd’ werd deftig uitgewerkt en dat resulteerde in prachtige shows en concepten, gebaseerd op een stomend hels ritme, tal van spectaculaire momenten en een zeer grote interactiviteit met het publiek.

Limburgse bodem
Grenslandhallen Hasselt is bijzonder blij en trots dat Mayumana met de gloednieuwe show “Momentum” voor het eerst op Limburgse bodem zal neerstrijken. “Vorig jaar hebben wij de show gezien en die is echt indrukwekkend. Wegens de sterke band met ons land zijn we erin geslaagd om de wereldproductie “Momentum” van Mayumana nog eens naar ons land te krijgen. Dat is vrij uitzonderlijk maar we zijn blij dat we het Belgische publiek opnieuw de kans kunnen bieden om te komen kijken”, zegt Linda Mannet, commercieel directeur van de Grenslandhallen Hasselt.

Momentum
In december 2008 ging in Madrid de nieuwe Mayumana show “Momentum” in première. Ondertussen hebben al honderdduizenden mensen over heel de wereld, de show gezien. In “Momentum” draait het dus om de tijd, die bepaalt het ritme en is de basis voor de ontwikkeling van muziek en dans, maar onze handelingen als mens kunnen onze perceptie van tijd veranderen.

In “Momentum” wordt er gedold met de tijd, de tijd wordt zowel stopgezet, vertraagd of vastgehouden. Of je kan ook de tijd omkeren om zo het verleden opnieuw te ontdekken. Je kan de tijd ook versnellen en zo een blik werpen op wat de toekomst te bieden heeft. Wanneer en hoe kiezen we om met de tijd mee te zijn? Wanneer bepalen we de tijd en hoe manipuleren en verstoren we de tijd? Al deze vragen en bedenkingen krijgen een antwoord in de nieuwe show “Momentum” van Mayumana.

Tickets
Wie geen risico’s wil nemen en dit keer tickets wil hebben voor “Momentum” van Mayumana, kan best vandaag nog zijn kaarten reserveren via www.sherpa.be of op het nummer 070/34.50.50. Wees echter snel want zowel het aantal zitplaatsen als het aantal voorstellingen is beperkt. U kan tickets bestellen voor de volgende voorstellingen:
Donderdag 22 april 2010 – 20u15
Vrijdag 23 april 2010 – 20u15
Zaterdag 24 april 2010 – 20u15

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: