Vanaf maandag 28 juli neemt Marcel Vanthilt opnieuw zijn intrek in Hotel M. Tot het eind van de zomer presenteert hij de Eén-talkshow elke dag live vanop het strand in Knokke-Heist. In de eerste week krijgt hij er de volgende gasten over de vloer.

​Maandag 28 Juli

Na drie weken platte rust is Marcel helemaal klaar voor de aftrap van Hotel M op het strand in Knokke-Heist. Hij zet meteen de deur open voor heel wat schoon volk. Graaf Leopold Lippens heet hem welkom en verklaart Hotel M officieel voor geopend. Matteo Simoni beleeft een razend drukke zomer en heeft gelukkig een gaatje gevonden in zijn agenda om Marcel alles over zijn plannen te vertellen. Op het programma: opnames voor de film Alles voor Lena, repetities met FC Bergman maar eerst heel even vakantie. Maaike Cafmeyer en Mieke Dobbels zijn hartsvriendinnen, schrijven samen aan een stuk en hebben daarnaast elk hun eigen projecten. Mieke staat met haar stuk Angelena op Theater aan Zee en Maaike neemt volop op voor de Canvasreeks Bevergem. En Marcel vuurt nog meer cultuur op zijn publiek af. Vanaf 29 juli is in het Kursaal in Oostende de musical Evita te zien, maar maandagavond geeft Hotel M al een voorsmaakje. Rocco Granata neemt afscheid van zijn publiek en geeft nog eens alles op het strand van Knokke-Heist met het nummer Buona notte bambino. De eerste aflevering sluit Hotel M af met een spetterend vuurwerk van Belgisch Kampioen Vuurwerk Eric Tielemans.

​Dinsdag 29 Juli

Op dinsdag maakt schrijver Tom Lanoye zijn intrede bij Hotel M. Hij is nog eens in het land en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Hij staat op Theater aan Zee en zijn laatste boek Gelukkige slaven doet het zeer goed. Véronique De Kock mocht dan weer naar Hollywood voor de wereldpremière van Dawn of the planet of the apes. Ze interviewde er de cast en paradeerde op de rode loper. Dinsdagavond maakt ze het publiek helemaal warm voor de première op 30 juli. Ook Gili schuift mee aan tafel. Hij trakteert het publiek van Dranouter op zijn West-Vlaamse show en geeft de kijker al een voorsmaakje van zijn nieuwe show CTRL. Christophe Tack behoort tot de wereldtop in het kiteboarden en is even in het land. Hij geeft Marcel een demonstratie kiteboarden en trotseert de wilde golven van de Noordzee. De muzikale afsluiter speelt een thuismatch. Oscar & The Wolf brengen hun single Princess.

Woensdag 30 Juli

Charlotte Vandermeersch en Sven De Ridder hebben bijna alle opnames van Bowling balls achter de kiezen. Charlotte speelt er een politieagente en Sven is een van de leden van de motorbende. Wat mogen we verwachten? Herman Brusselmans kun je tijdens het weekend zien op M-idzomer en hij brengt ook een nieuw boek uit: zijn thrillerdebuut Zeik. Na het wereldkampioenschap voetbal en de Tour de France is het tijd voor het WK E-hockey. De Belgische ploeg reist nog even af naar Knokke-Heist voor ze doorreizen naar München en tonen er hun kunnen. Jef Neve viert deze zomer dubbel feest. Het Jef Neve Trio bestaat tien jaar en Jef Neve brengt zijn eerste soloplaat uit, die werd opgenomen in de legendarische studio’s van Abbey Road. In avant-première brengt hij het nummer Solitude.

Donderdag 31 Juli

Hotel M sluit de week af met Jan De Smet. Hij mag als gastprogrammator de affiche van de veertigste editie van Dranouter samenstellen en dat moet je hem geen twee keer vragen. Marcel verdiept zich ook in Het Wonderkabinet. Tijdens die tentoonstelling in Gent kunnen bezoekers de meest eigenaardige objecten uit de collecties van de Gentse universiteit bewonderen. Een varken met twee koppen? Of een Siamese tweeling van een kalf? Alles kan! Zwoele afsluiter van de eerste week op het strand van Knokke-Heist is Sanchez. Hij wordt aangekondigd door de Jamaicaanse radio-dj Ron Muchette en brengt het nummer Here I am. Te zien op Reggae Geel!

Hotel M: van maandag tot en met donderdag om 21.40 u. en op zondag om 20.55 u. Van maandag 28 juli tot en met zondag 31 augustus vanuit Knokke-Heist.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: