Met een jaarlijks prijzengeld van maar liefst 80.000 euro en een waaier aan praktische ondersteuning behoren de PrixFintroPrijzen tot de grootste Belgische culturele onderscheidingen. De PrixFintroPrijs richt zich specifiek tot jonge kunstenaars en artiesten tussen 18 en 32 jaar. Er zijn vijf categorieën: Nederlandstalige Literatuur, Franstalige literatuur, Beeldende Kunsten, Film & Fotografie en Dans & Theater.

De Publieksprijs: stem en maak kans op een Fnac boekenbon

Na de eerste juryronde hebben de verschillende vakjury’s nu hun longlist van kandidaten klaar, veelbelovende jonge kunstenaars die op de drempel van de grote doorbraak staan. Tussen 15 juni en 31 augustus krijgt iedereen de gelegenheid te stemmen op één kandidaat van hun voorkeur. Wie zijn of haar stem uitbrengt, maakt kans op een van de vijftig Fnac boekenbons ter waarde van 50 euro.

De campagne voor de Publieksprijzen wordt via de sociale media actief ondersteund door korte clips van de ambassadeurs van de PrixFintroPrijs. Onder meer regisseur Michael Roskam, beeldend kunstenaar Koen Vanmechelen, acteur Warre Borgmans, literair boegbeeld van de RTBF Thierry Bellefroid, Brussels cultuurjournalist David Courier e.a. roepen op om uw stem uit te brengen op een van de jonge kunstenaars of artiesten. Stemmen kan heel eenvoudig via www.fintro.be/fintroprijs.

De feestelijke uitreiking van de PrixFintroPrijs vindt plaats op donderdag 12 oktober.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over