Heel Vlaanderen fitter en gezonder krijgen. Dàt is de missie van Let’s Get Fit!. Het mobiliserende programma dat op maandag 25 maart 2013 van start gaat, heeft 5 koplopers uitgezocht die meer willen gaan bewegen en gezonder willen leven, én een voorbeeld willen zijn voor de rest van Vlaanderen dat mee op sleeptouw wordt genomen. Host Dina Tersago houdt de vinger aan de pols gedurende het volledige verloop van het programma.

“We gaan de 5 koplopers -zowel mannen als vrouwen-, continu volgen tijdens het volledige traject, 8 weken lang. Tijdens hun dagdagelijkse leven gaan we hen tips meegeven over hoe ze gezonder kunnen gaan leven, hoe ze gezonder kunnen koken, hoe ze op een zeer toegankelijke manier meer kunnen gaan bewegen, en dat doen we samen met 2 deskundige coaches”, aldus Dina Tersago.

Mobiliseren
Het uiteindelijke doel is 5 kilometer te kunnen lopen. En dat doen de 5 koplopers niet alleen, maar hopelijk met heel Vlaanderen.

Dina Tersago: "Het is de bedoeling dat deze 5 koplopers zullen aantonen dat het echt wel haalbaar is om gezonder te leven, ook al werk je, heb je een gezin,… We hopen dat heel Vlaanderen onze 5 mannen en vrouwen actief zal volgen en zal meetrainen met de koplopers. De mogelijkheden zijn er in elk geval: Let’s Get Fit! is een interactief en mobiliserend programma. Iedereen kan onze 5 koplopers niet enkel volgen op televisie, maar ook actief via de radio, op de website en op Facebook. Op die platformen zullen concrete tips worden meegegeven: recepten, dagschema's, wat gaan onze koplopers vandaag en morgen eten, hoe maak je dat klaar, welke training moeten ze doen deze week,… heel concreet en erg duidelijk dus, zodat iedereen dat schema kan volgen. En dat volgen mag erg letterlijk genomen worden. Het is de bedoeling dat de volgers samen gaan wandelen met de koplopers, samen gaan lopen én als ultieme doel samen de 5 kilometer lopen op het einde van die 8 weken.”

Mulumba van den Hende is bewegingscoach
"Ik ga proberen heel Vlaanderen in beweging te krijgen. Ik ga tips geven over hoe men kan bewegen met zeer weinig materiaal. Vooral met je eigen lichaam, een flesje, een matje,… zodat iedereen alle oefeningen perfect thuis kan uitvoeren."

Onze 28-jarige bewegingscoach Mulamba Van den Hende is ervan overtuigd dat hij echt iedereen in beweging kan krijgen. Als topatleet weet Mulamba hoe het voelt om gecoacht te worden. De ervaring leerde hem dat bewegen vooral leuk moet zijn, wat niet wil zeggen dat hij zijn poulains niet tot het uiterste durft drijven. ‘No sweat, no glory’ is zijn motto.

Mulamba leeft voor sport. Onze coach begon zijn carrière als voetballer en schakelde later over naar sprint op topniveau. Wanneer hij zelf niet aan het trainen is, is hij als internationaal erkend personal trainer en lifestyle coach aan de slag. Hij is senior trainer in zijn eigen bedrijf, dat intussen al drie vestigingen heeft in en rond Gent. Daarbuiten geeft hij workshops en lezingen voor personal trainers aan verschillende hogescholen.

Mulamba is een voorstander van functional training of training op maat. Hij gelooft sterk in een persoonlijke aanpak waarbij dure toestellen geen must zijn want bewegen kan je overal.

Voeding is de brandstof van je lichaam en een evenwichtig menu is cruciaal voor wie wil gaan bewegen. Samen met voedingsconsulente Tanja smijt Mulamba alles in de strijd om Vlaanderen op weg te helpen naar een gezonder leven vol energie.

Tanja Callewaert is voedingscoach
"Het is niet de bedoeling te gaan diëten. Het is wel de bedoeling, net zoals met het sporten, je gewoontes wat aan te passen. We gaan heel eenvoudig, heel duidelijk en heel praktisch aan onze 5 koplopers, en met uitbreiding van heel Vlaanderen, tonen dat je een gezond gewicht kan bekomen door op je voeding te letten en door wat te bewegen. Zo zal je jezelf ook veel beter gaan voelen".

De 39-jarige voedingsdeskundige Tanja Callewaert uit Duffel is een autoriteit op het vlak van gezonde voeding in ons land. Als woordvoerster voor de beroepsvereniging van diëtisten, is ze constant bezig met het volgen van algemene tendensen en kwalitatieve opleidingen op vlak van voedings- en dieetleer. Als zelfstandige diëtiste met haar eigen praktijk, verdiept ze zich dagelijks in de persoonlijke begeleiding van haar cliënten. Deze combinatie maakt van Tanja de geknipte voedingsexperte voor Let’s Get Fit!.

Naast de klassieke dieetleer volgde Tanja een hele resem opleidingen. Ze verdiepte zich in de biomedische wetenschappen, mental coaching van patiënten, sportvoeding, motivatietechnieken, diabetes, voedselintolerantie en overgewicht.

Tanja wil iedereen duidelijk maken dat gezond leven niet zo moeilijk is als we misschien denken. Ze gelooft niet in extreme diëten en werkt niet met vaste regels of plannetjes. Tanja biedt iedereen een begeleiding op maat. Naast lekkere recepten en correcte informatie zijn goede gesprekken en wederzijds vertrouwen essentieel voor een geslaagd dieet.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: